Ous de dinosaure dels Estats Units, l'Argentina i la Xina en una mostra a Sabadell

'L'eclosió del passat: ous i cries de dinosaure' arribarà a la ciutat al setembre

1
Es llegeix en minuts
ACN / Sabadell

L'exposició ‘L'eclosió del passat: ous i cries de dinosaure” arribarà a Sabadell a partir del setembre, després de passar per Coll de Nargó, i inclourà peces de grans dimensions provinents dels Estats Units, l'Argentina i la Xina i peces emblemàtiques com la reproducció de l'embrió ‘Baby Louie’, trobat a la Xina el 1993.

La mostra vol contribuir a donar a conèixer l'espectacular registre fòssil dels jaciments de dinosaures de la zona de Coll de Nargó. D'aquesta manera, el cap d'investigació del grup de Mesozoic de l'Institut Català de Paleontologia, Àngel Galobart, assegura que “l'exposició és un complement perfecte a les decobertes de nius d'ous que s'han fet a la zona”.

Mitjançant una combinació de ciència i art, l'exposició posa a l'abast del visitant una espectacular col·lecció de nius i ous de dinosaure. Es tracta d'una mostra interactiva dirigida a totes les ciutats que convida a tocar un niu reconstruït de més de dos metres de diàmetre d'un oviraptor, ossos reals de dinosaures hadrosaurus o excavar en diferents estacions per trobar ous enterrats de sauròpode.

L'exposició, que es mostra per primera vegada a Catalunya, ha estat produïda per l'empresa nord-americana The Stone Company, en col·laboració amb l'australiana Gondwana Studios. L'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i l'Ajuntament de Coll de Nargó han coordinat la seva adaptació a l'Espai Dinosfera, on s'exhibirà de l'11 de juliol al 28 d'agost, i han coordinat la itinerància posterior de l'exposició, que arribarà a Sabadell al setembre.

Notícies relacionades

Més notícies de Sabadell

 

Temes:

Ous