Justícia a l’abocador de Rubí

El TSJC dona la raó a l’Ajuntament de Rubí a l’exigir un estudi d’impacte ambiental per a l’abocador de Can Balasc

  • La sentència no és ferma, ja que s’espera que l’empresa hi interposi un recurs de cassació

El TSJC dona la raó a l’Ajuntament de Rubí a l’exigir un estudi d’impacte ambiental per a l’abocador de Can Balasc
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va dictar sentència el passat 7 de març del 2023 favorable al consistori de Rubí (Vallès Occidental), però encara no definitiva.

La justícia declara que l’Ajuntament de Rubí va actuar correctament al denegar l’aprovació prèvia del Projecte d’Actuació Específica de l’abocador de Can Balasc perquè li faltava la presentació de l’Estudi d’Impacte Ambiental.

Aquesta sentència dona la raó, per tant, a l’Ajuntament de Rubí, tot i que l’empresa AJK INVERSIONES CANTÁBRICAS Y PORTUARIAS pot interposar un recurs de cassació. Aquesta informació ha sigut traslladada ja a la Taula de Seguiment dels Abocadors, integrada per representants dels grups municipals, la Plataforma Rubí Sense Abocadors, els centres educatius i les entitats i associacions veïnals.

El consistori va impugnar l’autorització ambiental concedida a Arrins, SL, que depèn de l’empresa AJK per a l’activitat de dipòsit controlat de residus no perillosos a Can Balasc, emesa el 13 d’octubre del 2020 per la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

L’ajuntament va considerar en el seu moment que la resolució emesa no s’ajustava a dret i que es continuaven vulnerant interessos generals, com el de la protecció del medi ambient i la salut, que és competència municipal. Arribats a aquest punt, el consistori va emprendre accions legals per revertir la situació.

La recent sentència del TSJC dona resposta temporalment a la part urbanística de l’abocador de Can Balasc i reverteix la sentència del jutjat de primera instància, que donava la raó inicialment a l’empresa AJK INVERSIONES CANTABRICAS Y PORTUARIAS.

Notícies relacionades

En aquest sentit, des del consistori confien que la justícia exigeixi un estudi d’impacte ambiental quan quedin resolts els contenciosos de l’autorització.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí