Contra la bretxa digital

Rubí adquireix 130 connexions a internet i 59 tauletes per a alumnes de famílies vulnerables

El material s'entregarà als centres educatius, amb els quals s'ha treballat de manera coordinada per detectar aquells estudiants que podien patir problemes de connectivitat

image-2

image-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí ha adquirit 130 connexions a internet i 59 tauletes per garantir que tots els nens i joves de la ciutat disposin de les eines necessàries per seguir el curs escolar des de casa. En els pròxims dies, el material s’entregarà als centres educatius, amb els quals s’ha treballat de manera coordinada per detectar aquell alumnat que podia tenir problemes de connectivitat.

Els escolars beneficiaris podran disposar d’aquestes eines durant dos mesos. Després d’aquest període, els dispositius quedaran en propietat dels centres educatius perquè puguin fer-ne l’ús que creguin convenient. Es calcula que el material adquirit cobreix totes les necessitats detectades entre alumnat a partir de 3r de primària.

Contra la bretxa digital

La compra de les connexions a internet i les tauletes ha tingut un cost global superior als 17.200 €, que s’ha assumit amb les aportacions econòmiques de la campanya ‘Gràcies, Rubí’.

«Des de l’inici d’aquesta situació, hem estat en contacte amb escoles i instituts per saber com es vivia el confinament a casa de cada família i quins problemes podien tenir nens i joves per seguir la seva educació a distància. Amb aquesta ajuda intentem minimitzar la fractura digital que podien patir algunes llars», ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. Amb el mateix objectiu, l’Ajuntament està col·laborant amb els centres educatius per fer arribar el material escolar del que ja disposen a aquell alumnat que ho necessita.

Notícies relacionades

El tercer trimestre del curs 2019-2020 es va iniciar el 14 d’abril amb docència virtual. Sense perspectives de tornar a les aules fins al setembre, alumnat i professorat treballen actualment a través de tasques avaluables. El Govern central sí que preveu que, coincidint amb la fase 2 de la desescalada, s’obrin excepcionalment alguns centres educatius per fer classes de reforç o de preparació de la selectivitat, així com també per cuidar-se dels nens d’aquelles famílies que estiguin obligades a anar a treballar.

Més notícies de Rubí