CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

Rubí commemora el Dia contra la Violència de Gènere amb una programació enfocada en els joves

L'acte central serà de nou la lectura del manifest institucional, que se celebrarà el mateix dia 25 a la plaça de Doctor Guardiet

image

image

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rubí se suma un any més a la commemoració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que se celebra el pròxim 25 de novembre, i ho fa amb una programació que aquest any posa el focus especialment en les persones més joves de la ciutat.

Sota el lema ‘Ser lliure és no tenir por’,les propostes se centren en la necessitat de sensibilitzar i denunciar la violència que pateixen les dones i, sobretot, a fomentar la participació dels joves. «Educar en igualtat és una de les millors polítiques contra la violència de gènere que poden desenvolupar-se», ha defensat la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer

En aquesta línia, i a través de la Guia Educativa, s’ofereix a les escoles la possibilitat d’assistir alstallers ‘Actuem contra el masclisme, construïm escoles lliures de violència’ i ‘Relacions igualitàries’, tots dos dirigits a l’alumnat de secundària, batxillerat i cicles formatius. 

Així mateix, el 21 de novembre, l’alumnat de 3r i 4t d’ESO de les escoles que decideixin sumar-se a la iniciativa podran assistir al monòleg ‘No solo duelen los golpes, que l’actriu i activista feminista Pamela Palenciano Jódar farà al teatre rubinenc La Sala per promoure la reflexió crítica dels joves.

Completen la programació altres activitats, com ara el taller d’apoderament i autodefensa per a noies de 12 a 29 anys que Rubí Jove ha programat a la Torre Bassas, o la conferència ‘El cas Alcàsser i la construcció del terror sexual’,que anirà a càrrec de la politòloga i activista Nerea Barjola Ramos (18/11).

Acte central del 25-N

D’altra banda, el psicòleg i terapeuta infantil Raúl Lizana impartirà el curs ‘Nenes i nens que pateixen la violència de gènere en la parella’, dirigit a professionals de l’àmbit Sanitari, de Serveis Socials, Educatiu i de Lleure, i les llibreries L’Ombra, El Racó del Llibre i Lector al tren exposaran llibres i documents relacionats amb la violència masclista.

L’acte central serà de nou la lectura del manifest contra la violència masclista que l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, farà el mateix 25 de novembre a la plaça de Doctor Guardiet acompanyada de dones pertanyents a diferents col·lectius de la ciutat que treballen a favor de la igualtat de gènere.

Notícies relacionades

En la presentació de la programació, Martínez ha fet al·lusió a l’augment dels casos de violència masclista a Catalunya i ha recordat que el municipi disposa d’un Protocol municipal per a l’abordatge de la violència masclista, un document marc que regula la resposta de l’administració local en situacions de violència contra les dones i que serà presentat el 13 de novembre al Castell, amb motiu de la commemoració del 25-N.

Més notícies de Rubí en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA