On Catalunya

Dues reestrenes

Caelis reneix a l'Ohla Hotel amb una barra a la cuina

Romain Fornell obrirà la mateixa setmana el seu restaurant gastronòmic i Casa Leopoldo

fcasals37605687 caelis170309174517

fcasals37605687 caelis170309174517 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El cuiner Romain Fornell estrenarà dimarts la segona part del restaurant Caelis, que, si fos una pel·lícula, es podria titular 'Renéixer'. Conserva el nom, l’estrella Michelin, el xef propietari, l’equip, però ha canviat l’escenari (ara, a l’hotel Ohla Barcelona, a Via Laietana després de deixar El Palace) i ha modelat l’esperit. Només un dia abans, dilluns, una segona campanada en societat amb Òscar Manresa: Casa Leopoldo es treu les lleganyes i torna amb les seves cassoles, i aquell bacallà 'à brás', i les rajoles ensabonades.

La novetat de Caelis és la barra a la cuina amb tres braços (foto). Meva-teva: de les mans del cuiner a les del comensal. «Atendrem 14 persones davant nostre i 24, al menjador». La barra, alliberada de l’ús popular i canalla, convertida en passarel·la de l’alta cuina. «Al Palace ho fèiem només per a quatre persones a la taula de la cuina. Aquí hem ficat el restaurant dins de l’espai en què treballem», s’estén Romain. De la Taula del Xef a la Barra del Xef.

Després de 17 anys al Palace (ex Ritz), tutelat per l’espectre d’Auguste Escoffier i l’alta escola francesa i ubicat en una de les sales més boniques de la ciutat, Romain va guardar els ganivets al no aconseguir posar-se d’acord amb la propietat i va decidir desempaquetar-los amb brillantor renovada a l’Ohla. 

Notícies relacionades

Un hotel contemporani demana cuina contemporània: «Deixo un hotel clàssic i també una cuina més clàssica». D’aquell temps conservarà dos extraordinaris plats del repertori: els macarrons farcits de llamàntol i la vichyssoise sobre gel. ¡Això és el que entén per classicisme!

TOTES LES MIRADES

L’ostra amb verdures cruixents, el tàrtar fet al moment, la gamba a la sal i l’ou trufat són uns plats d’¡olé! amb els quals  comença el renaixement. La façana de l’Ohla està tatxonada amb desenes d’ulls. Tots amb la mirada posada sobre el Caelis de Romain Fornell.