On Catalunya

EL MUSEU IMAGINARI

A Muriel Villanueva Allergychef li ha salvat la vida

L'escriptora, celíaca, reivindica aquesta plataforma de reserves de restaurants per a al·lèrgics i intolerants

fcasals37066567 muriel villanueva170210123224

fcasals37066567 muriel villanueva170210123224 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Imma Muñoz

«Fa dos ays em van diagnosticar una celiaquia. I la meva vida social es va complicar terriblement. El que sempre havia sigut un plaer -quedar per dinar o prendre un cafè amb amics- es va convertir en un maldecap: ¿on podíem anar que ens anés bé a tots i, sobretot, amb la garantia que el menjar no se'm posaria malament?». 

Així va descobrir l'escriptora Muriel Villanueva Allergychef, i el gust de sortir a menjar a fora li ha tornat fins a tal punt que ens ha demanat que el nostre Museu Imaginari també inclogui coses intangibles. Com aquesta plataforma digital, que busca restaurants per a al·lèrgics o intolerants per zones, i permet filtrar per tipus de cuina, preus i altres serveis. «Pots confiar plenament en les seves recomanacions. Perquè no només informa els al·lèrgics: també forma els restaurants».

I és que no és tan fàcil poder-se penjar la medalla de local apte per a celíacs. Que els productes no tinguin gluten no és suficient: també s'ha de vigilar com s'elabora i es manipula tot el que hi ha a la cuina per evitar la contaminació creuada. «Amb la bona voluntat no n'hi ha prou», lamenta Villanueva. Des que la plataforma va entrar en la seva vida, ella és l'encarregada de reservar en els sopars de grup. «Si ho faig a través d'Allergychef, quan arribo als locals estan avisats del que em passa, i no he d'anar donant expli­ca­cions. ¡A mi m'han salvat la vida!».

ATENCIÓ PERSONAL

Marina Sauri és una de les sòcies de la plataforma. Villanueva i ella no es coneixien personalment, encara que sí per e-mail. «L'últim dia de Sant Jordi, en què només tenia una hora per dinar i estava tot al màxim, li vaig enviar un correu explicant-li el problema i demanant-li que em busqués un lloc, el que fos, sabent les meves limitacions de temps i al·lèrgia. I ho va fer».

Notícies relacionades

Avui es veuen les cares en un dels locals de la llista d'Allergychef: Messié sin Gluten, a Gràcia. «Tot és boníssim: no di-ries mai que les seves pizzes són sense gluten. Últimament vinc bastant».

Per motius professionals, també: Villanueva ha començat a col·laborar en la revista digital 'Catorze', al barri, alhora que espera que aparegui el seu últim llibre de contes, 'Nines' (al març, amb Males Herbes), dona classes d'escriptura, adapta per al teatre el seu llibre anterior, 'El parèntesi esquerre', i s'il·lusiona amb portar a la pantalla un dels contes de Nines. Que ho aconsegueixi dependrà d'una campanya de Verkami. O sigui, de tots nos­altres.