On Catalunya

EL MUSEU IMAGINARI

Jordi Sellas proposa la granja Viader, on va néixer el Cacaolat

En la seva faceta professional, aquest expert en cultura digital ha d'estar sempre a l'última. Però quan no està de servei s'estima més retrocedir en el temps davant d'una tassa de xocolata amb nata

1
Es llegeix en minuts
Imma Muñoz

En horari laboral, Jordi Sellas (gestor cultural amb un currículum increïble als 39 anys: ha sigut, entre altres càrrecs, director de màrqueting de Focus, on va crear el Club Tr3sC de cultura; director del departament de Nous Negocis de RBA; professor a la UPF i la Ramon Llull; creador i director durant una dècada del programa de ràdio i tele 'Generació Digital', i director general de Creació i Empreses Culturals de la Generalitat del 2013 fins a la primavera passada) té tot el dia a la boca paraules que sonen a futur: immersivitat, freemium, blockchain...

Però quan es tracta de fer una parada per esmorzar o berenar (no pren cafè, però li encanta la xocolata), aquest olotí que es va mudar a Barcelona al començar la universitat s'estima més traslladar-se al passat i disfrutar dels sabors de tota la vida. Per això, la seva proposta per al nostre Museu Imaginari és un local que fa més d'un segle que és obert sense perdre bons costums: la Granja Viader, al barri Gòtic.

Notícies relacionades

"Manté la tradició de les granges, que gairebé han desaparegut. És com tornar al temps dels avis: la nata, els suïs­sos, el pa de pessic... Aquí, a més, es va inventar el Cacao­lat. I jo sóc un fanàtic del Cacaolat: en bec cada dia de l'any. Quan es va plantejar que es deixaria de produir, fa uns anys, vaig patir molt. Em vaig convertir en un verdader militant, a les xarxes socials, de la seva conservació", explica. Així que té clar què és el que li agrada més de la Viader: "El suís és el més típic, però jo sempre demano Cacaolat amb nata. És brutal".

Consultor d'empreses com la Scala de Milà, el Liceu o la productora Minoria Absoluta, i col·laborador en temes tecnològics de diversos espais de Rac-1, en el que ara està bolcat Sellas és en l'aplicació de la rea­litat virtual a la cultura. "Un dia podràs estar dins de tots els espais d'aquest museu sense moure't de la teva taula. També a la Granja Viader. Llàstima que no et podràs menjar la nata".