NOVA TEMPORADA

Torna 'El Ministerio del Tiempo'

La sèrie de culte de TVE té una legió de seguidors

1
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

Si parlem d'Història ho hem de fer d'El Ministerio del Tiempo (TVE), una sèrie que ens fa viatjar a través dels segles i que ha aconseguit el que era impensable: que una part del públic es congraciï amb la ficció espanyola. Demà torna a La 1 després d'haver tingut una multitudinària première a la Gran Vía madrilenya.

El Cid, Cervantes, Felip II, Colom i Napoleó seran els protagonistes de la nova temporada, que comptarà amb directors de cine que, fins ara, no havien fet televisió, com Javier Ruiz Caldera i Paco Plaza. També Borja Cobeaga (guionista d'Ocho apellidos catalanes) ha sigut convidat per firmar un dels guions d'una sèrie creada pels germans Javier i Pablo Olivares i protagonitzada per Rodolfo Sancho (el Rei Catòlic a La corona partida), Aura Garrido i Nacho Fresneda.

«Veig moltes sèries americanes i britàniques, però reconec que no sóc un fidel seguidor de les espanyoles. El Ministerio del Tiempo sí que ha despertat el meu interès», afirmava en aquestes pàgines Javier Ruiz Caldera. El cineas­ta barceloní no està sol. El mateix que li ha passat a ell ha passat a milers de teleespectadors, que no són precisament fans de les sèries espanyoles però que adoren El Ministerio... Sens dubte som davant d'una sèrie illa. ¿Hi ha res semblant en el panorama audiovisual? No.

Notícies relacionades

Producció també històrica encara que un to radicalment diferent del d'El Ministerio del TiempoIsabel (Michelle Jenner) va ser com un tret a TVE. L'últim capítol va ser vist per 3,8 milions d'espectadors. La sèrie, a més, va generar una brutal inquietud històrica entre els espectadors, que devoraven les pàgines d'internet en què TVE va realitzar un descomunal desplegament de dades històriques. No obstant, el nét de la Reina, Carlos, Rey Emperador (Álvaro Cervantes), no va rebre el beneplàcit de l'audiència. A finals del mes de gener, i amb certa precipitació, La 1 va acomiadar l'ambiciosa producció. Malgrat la punxada, TVE segueix confiant en la Història. Per això, prepara una tv movie sobre Lope de Vega i Cervantes, protagonitzada per Emilio Gutiérrez Caba i Jose Coronado.

En cine, no obstant, no són tan habituals les produc­cions d'època perquè els pressupostos es disparen. Ubicada al segle XVI, la nova pel·lícula d'Agustín Díaz Yanes, Oro, costarà 8 milions d'euros, xifra descomunal per al cine espanyol. Infinitament més barata ha sigut La mort de Lluís XIV, amb la qual Albert Serra està en ple muntatge.