Perfil

10 coses que cal saber de Sílvia Caballol, l’‘amor’ de l’(ex)bisbe de Solsona

La psicòloga és 14 anys menor que Xavier Novell, està separada, té dos fills i ha publicat dues novel·les

Silvia Caballol

Silvia Caballol / EPC_EXTERNAS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Filla del Bages

Va néixer fa 38 anys a Súria, municipi del Bages cèlebre per les seves mines de potassa. Filla de separats, el seu pare té un pròsper taller mecànic a Manresa, la seva mare és una dona «reservada» i «de missa» –segons els veïns–, i el seu germà, Esteve, és bomber i entrenador de bàsquet.

La més llesta

Va estudiar amb les dominiques –«era la més llesta de la classe», coincideixen companyes d’aula–, es va llicenciar amb honors en Psicologia Clínica per la Universitat Autònoma de Barcelona i va completar la seva formació amb un postgrau en Psicologia de la Salut.

Hospital i empresa

Ha treballat com a psicòloga a l’Hospital General de Manresa, en departaments de recursos humans i al Casal de Súria.

A Tetuan per amor

Es va instal·lar a Tetuan seguint un amor marroquí, el pare dels seus dos fills. Es van separar i ella va tornar a Manresa, on avui comparteix sostre amb el bisbe emèrit.

Cercadora d’emocions

S’ha definit com «una cercadora d’emocions i sensacions noves». Ha fet cursos de sexologia, tècniques antiestrès, ioga i religions catòlica i islàmica. Un grapat de coneixements que li seran útils en aquesta nova etapa.

¿L’agent del mal?

El bisbe emèrit la va conèixer mentre ell estudiava demonologia. La publicació ‘Religión digital’ ha destapat que part de la cúria veu un cas clar d’‘infestació’ (de Satanàs), i el diari ‘ABC’ ha relatat que Novell va tenir trobades amb el Papa en les quals va intentar convèncer-lo que provés amb l’exorcisme. ¿És ella l’agent del mal? (Bé, Novell ja s’havia disfressat de dimoni a la Patum de Berga).

Demanen la seva ‘beatificació’

La joventut de la seva antiga diòcesi la vol canonitzar. «Ens l’ha tret de sobre», coregen. Quan el catequista es va convertir en bisbe va passar del tu a tu a demanar que li besessin l’anell, va prohibir una comunió pel llarg d’una faldilla i va emprendre croades contra l’avortament i l’homosexualitat, entre altres decisions paleolítiques.

Economia domèstica

La parella mira d’aguantar el ruixat mediàtic en algun lloc de Manresa. Quan vaig passi l’atac d’interès, Novell, 14 anys més gran que el seu ‘amor’, haurà de buscar un ‘modus vivendi’. Ella, amb nens en edat escolar, aporta a l’economia domèstica el sou de secretària administrativa d’una oenagé del Bages.

Rumor a la comarca

Pel Bages circula un rumor d’allò més verinós: «Totes les dones que han treballat per a Novell durant la seva època porprada van acabar divorciant-se». O sigui, que tenia la seva ‘parròquia’ com a galant comarcal. A Solsona s’han obert porres sobre la durada d’aquesta relació amb caires de telefilm alemany de cap de setmana.

Divergència de sortida

Mentre Novell és del ‘morro fort’ en la seva cosmovisió, Caballol ha declarat que la qualitat que més valora en les persones és «la creativitat i la capacitat crítica davant la vida i els dogmes interioritzats». Detesta els doctrinaris, vaja. Es desconeix, de moment, si els uneix la pulsió sobiranista.

Temes:

Bages