Conferència a Madrid

Feijóo s’afegeix a l’estil d’Ayuso i acusa Sánchez de contagiar-se del «virus del populisme»

  • El xoc entre Bolaños i el Govern de Madrid el Dos de maig

Feijóo s’afegeix a l’estil d’Ayuso i acusa Sánchez de contagiar-se del «virus del populisme»

José Luis Roca

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha elevat aquest dimecres el to contra Pedro Sánchez, que ha acusat d’«adamisme, triomfalisme i conformisme». El líder de l’oposició considera que el president del Govern s’ha deixat contagiar pel «virus del populisme» i dels «pitjors vicis de la retòrica antisistema». Feijóo ha parlat en aquests termes 24 hores després de l’acte del Dos de maig, en el qual una treballadora de Protocol del Govern de Madrid va impedir al ministre de la Presidència, Félix Bolaños, pujar a la tribuna d’autoritats. La Moncloa ha vist aquest gest com una «instrumentalització» de la festa dels madrilenys i una «greu deslleialtat institucional».

A falta de 25 dies de les eleccions autonòmiques i municipals i amb un estil que ha recordat al que normalment utilitza Isabel Díaz Ayuso contra Sánchez, Feijóo ha sigut molt crític amb les dades econòmiques de l’Executiu i el comportament de Sánchez. S’ha burlat que el president del Govern digui sovint que el seu equip ha hagut de fer front a «una pandèmia, una guerra i el volcà de la Palma». «S’ha convertit en un mantra autojustificatiu i autoexculpatori per obviar cada error comès i cada decepció infringida», ha declarat.

El líder del PP ha denunciat que l’adamisme i el populisme han «envaït fins a colonitzar partits abans sistèmics», amb referència al PSOE. Aquest «adamisme» fa que Sánchez, segons Feijóo, cregui que aborda els problemes com si fos el primer a fer-ho, com amb la vivenda, amb anuncis que generen «mofa» i mesures que han «fracassat» on les han provat, amb referència al límit dels preus del lloguer.

Presentació de Canga

Notícies relacionades

Per al cap dels populars, aquest Govern no és exemple de res, malgrat els intents de «la factoria d’innombrables publicistes de Ferraz i la Moncloa» i en vista d’algunes dades, en concret, la de l’elevada inflació. «Hi ha triomfalismes innocus, però altres són gairebé una ofensa», ha afegit Feijóo, que ha al·ludit al «creixement insuficient, alts nivells i endeutament i pressió fiscal» per sostenir que no és «creïble» que Sánchez es posi com a exemple copiar a Europa quan és el «cuer».

Feijóo ha fet aquesta intervenció en un esmorzar informatiu en el qual ha presentat el candidat del PP al Principat d’Astúries, Diego Canga, del qual ha destacat la seva experiència en les institucions de la Unió Europea.