Partit Popular

El final de la treva Gènova-Ayuso rescata el conflicte pel congrés del PP de Madrid

La presidenta de la Comunitat creu que no hi ha temps a perdre i que fa falta solucionar la presidència del partit a Madrid per preparar el cicle electoral del 2023

El final de la treva Gènova-Ayuso rescata el conflicte pel congrés del PP de Madrid
1
Es llegeix en minuts

L’exigua victòria del PP a Castella i Lleó ja té les seves primeres conseqüències dins de la particular batalla que manté la direcció nacional i el PP de Madrid. La portaveu del govern d’Isabel Díaz Ayuso, Enrique Ossorio, va demanar aquest mateix dilluns que es reprenguin els congressos regionals pendents i el madrileny se celebri al més aviat possible. Així ho ha demanat Ossorio en una entrevista amb Telemadrid sota el mateix mantra que la presidenta repeteix des de fa mesos: posar ordre en l’orgànic per poder preparar el cicle electoral del 2023. El comitè executiu nacional, que analitzarà els resultats amb detall, està previst per a aquest dimarts a les 17:30 de la tarda, tal com recull ‘El Periódico’.

A la comunitat madrilenya preocupa que el congrés del PP de Madrid es dilati massa i no hi hagi temps per preparar llistes, actualitzar els municipis (també han de renovar les seves respectives presidències locals) i enfrontar amb tranquil·litat el pròxim envit electoral. L’avenç del 4-M en què Ayuso va firmar una victòria que ara, després de Castella i Lleó, agafa encara més importància (Mañueco no va poder igualar aquest resultat) no impedeix que els madrilenys hagin de tornar a votar el maig de l’any que ve. I això continua encenent totes les alarmes en el nucli dur d’Ayuso.

Notícies relacionades

Ossorio va assegurar que en el seu govern hi ha «una gran alegria» per la «victòria» de Mañueco. Però el missatge de fons és un altre: el resultat dels populars a Castella i Lleó no tranquil·litza en absolut la resta de territoris. Primer, per l’auge de Vox, que s’ha de veure com acaben gestionant. I, segon, perquè el mateix PP va guanyar les eleccions deixant 54.000 vots pel camí. El xoc entre la direcció i Mañueco tampoc està descartat. Ara mateix la sensació és que difereixen de l’estratègia de pactes. La veritable obsessió de Gènova continua sent evitar Vox tant sí com no, perquè l’estratègia de la direcció és que no formin part de cap govern autonòmic fins que Casado es presenti a unes generals.

Mañueco, d’altra banda, assegura que està obert a diferents escenaris i que «dialogarà» amb totes les forces representades a les Corts amb la idea d’aconseguir un govern estable que ell liderarà. L’escenari més buscat és un govern en solitari. Però Vox ja ha deixat clar que voldria optar a la vicepresidència.