Talibans

Robles tem que l’Afganistan es converteixi en una «base terrorista»

  • La ministra de Defensa afirma que la comunitat internacional ha de reflexionar sobre el «fracàs» després de l’arribada al poder dels talibans

Robles tem que l’Afganistan es converteixi en una «base terrorista»

EFE

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha mostrat la seva preocupació amb la situació que es viu a l’Afganistan després de l’arribada al poder dels talibans i que el país pugui convertir-se en una «base terrorista» i s’estengui a altres països.

En una entrevista aquest dilluns a ‘Trece’ recollida per Europa Press, la titular de Defensa ha assegurat que el panorama que es viu a l’Afganistan és «molt preocupant» sobretot per a les dones.

«Em preocupa enormement el tema de les dones i que l’Afganistan pugui convertir-se en una base terrorista», ha recalcat, mentre ha admès que la comunitat internacional ha «fracassat» i ha de ser «rigorosa» i «exigent» per assegurar que es respecten els drets humans.

«Hem de reconèixer que s’ha fracassat. És veritat que durant els 20 anys que van ser-hi les tropes de la coalició i de l’OTAN es va avançar molt, sobretot, en drets per a les dones, però anys després és una reflexió que hem de fer. ¿Què és el que ha passat? ¿Per què s’ha fracassat? La comunitat internacional té aquesta obligació», ha remarcat.

Notícies relacionades

Així mateix, ha posat el focus que els organismes internacionals actuïn i segueixin de prop la situació al país asiàtic perquè no es converteixi en un «santuari terrorista» i s’estengui a altres països.

En un altre punt, ha enaltit el paper de les forces armades per la seva tasca a l’Afganistan durant l’evacuació de refugiats afganesos a Espanya i ha dit que la ciutadania se n’ha de sentir «orgullosa».

Temes:

Afganistan