Xoc amb el Govern

El PP carrega contra Llop per veure «improbable» que el Suprem anul·li els indults

  • Enrique López, conseller de la Comunitat de Madrid, veu «inapropiada» la declaració per ser ministra de Justícia

El PP carrega contra Llop per veure «improbable» que el Suprem anul·li els indults

Jorge Peteiro / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El secretari de Justícia i Interior del PP, Enrique López, ha criticat les paraules de la ministra de Justícia, Pilar Llop, en una entrevista amb ‘El País’, amb què va considerar «bastant improbable» que el Tribunal Suprem anul·li els indults concedits pel Govern als líders del procés. Segons l’opinió del dirigent popular la declaració és «inapropiada» per ser la titular de Justícia.

«Si hi ha un ministre que no ha de valorar les decisions judicials ni fer al·lusions a quina ha de ser la decisió judicial més encertada, és el ministre de Justícia», ha destacat López en una entrevista a la Sexta. Així, ha afegit que «no és apropiat» establir un «criteri previ» a una decisió judicial «tan important», que podria anul·lar uns indults concedits pel Govern que per al conseller són una «barbaritat jurídica».

La ministra de Defensa, Margarita Robles, també va afirmar la setmana passada en una entrevista amb Europa Press que no contempla un escenari en el qual el Tribunal Suprem revoqui els indults concedits pel Govern als presos del procés.

Notícies relacionades

No obstant, en declaracions als periodistes durant la inauguració del jutjat de pau del municipi asturià de Castrillón (Astúries), la titular de Justícia ha assenyalat que qui fa aquestes afirmacions sobre el seu suposat intent d’ingerència «desconeix com és el sistema judicial i l’absoluta independència que tenen els magistrats del Suprem, això és que no els coneix bé».

La renovació del CGPJ

Sobre la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que està caducat des de fa més de dos anys, López ha assenyalat que tant el líder del partit, Pablo Casado, com «tot el PP» són «conscients» de les obligacions constitucionals que tenen i que volen seguir els dictats «de la Constitució i d’Europa». Així, ha reconegut que Europa els diu que han de renovar el CGPJ però ha insistit que des de les institucions europees també indiquen que «al més aviat possible» han de reformar la llei orgànica del poder judicial perquè els vocals judicials siguin elegits «directament pels seus parells». «Aquest és l’estàndard mínim que estableix Europa», ha finalitzat.