Rocha, investigat i expedientat, ja és president de l’RFEF

El dirigent, malgrat estar amenaçat de suspensió pel Govern, assumeix el càrrec gairebé vuit mesos després de la dimissió de Rubiales.

Rocha, investigat i expedientat, ja és president de l’RFEF

SERGIO R.VIÑAS

2
Es llegeix en minuts
Sergio R. Viñas

Gairebé vuit mesos després que Luis Rubiales presentés la seva dimissió, la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) té de nou un president legítim i amb plens poders. Com es preveia des del moment del cessament del seu antecessor, Pedro Rocha és des d’ahir el nou president de la federació. La comissió electoral de l’organisme va fer oficial el seu nomenament, després que diversos recursos anessin retardant la seva proclamació. Rocha era l’únic candidat que havia reunit els avals necessaris per aspirar a la presidència.

D’aquesta manera, l’assemblea no ha hagut de votar, sinó que la seva designació s’ha produït de manera automàtica una vegada tancat el termini per a la recollida d’aquests avals i estudiats i rebutjats els recursos i impugnacions al respecte. El dirigent extremeny assumeix un càrrec que pot ocupar durant prop de mig any com a màxim, fins que se celebrin les eleccions pròpies del cicle olímpic 2024-28, que elegiran una nova assemblea, que per la seva banda designarà un president de cara a un mandat complet de quatre anys.

Moltes incerteses

Mentrestant, Rocha té la potestat de nomenar una junta directiva i d’actuar amb plens poders al capdavant de l’RFEF. La comissió gestora que ha governat transitòriament l’organisme durant els últims mesos cessa definitivament en les seves funcions. Fins aquí, les certeses.

A partir d’ara, les moltes incerteses que es presenten. Perquè Rocha compta amb dues amenaces imminents, i una altra més a mitjà termini, per a la seva permanència en la presidència. Està pendent un recurs de Miguel Galán davant el TAD per la composició del cens electoral, que segons el parer de la comissió electoral no havia de congelar la proclamació de Rocha. Aquest recurs, ateses les decisions prèvies del mateix TAD, té poques aparences de prosperar.

Pendent del Govern

Notícies relacionades

La segona amenaça per a Rocha és la reunió que farà aquest dimarts la comissió directiva del CSD. En aquesta trobada, el Govern té la potestat de suspendre’l provisionalment per l’expedient que li ha obert el TAD per haver-se extralimitat, presumptament, en les seves funcions com a president de la gestora.

Però no s’aturen aquí els perills per al nou president de la federació. La tercera amenaça és precisament aquest expedient del TAD, que podria derivar en les pròximes setmanes en la inhabilitació de Rocha, si el tribunal estimés que en efecte va cometre una o diverses infraccions molt greus al prendre decisions per a les quals no tenia potestat.