PP, Vox i Cs anuncien recursos contra els indults

PP, Vox i Cs anuncien recursos contra els indults

JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

PP, Vox i Cs estan armant el seu atac contra Pedro Sánchez. Abans que s’hagi acabat la reunió del Consell de Ministres, les tres formacions ja han anunciat que recorreran per separat la decisió d’aprovar els indults als líders del procés i han carregat amb força contra el president del Govern central.

La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, ha denunciat que la concessió de la mesura de gràcia als polítics catalans presos és «la constatació de com Sánchez claudica i fa claudicar amb les seves accions» l’estat de dret i la democràcia. En aquest sentit, ha insistit que el cap de l’Executiu s’ha doblegat davant els independentistes per «la necessitat de vots» al Congrés.

Sobre els indults, Gamarra ha criticat que «no parlem d’una mesura de gràcia, sinó d’una gran desgràcia». Tot seguit, ha remarcat que el Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts el que serà la «llavor del segon procés». Com ja va anunciar el líder del PP, Pablo Casado, a primera hora del matí, la dirigent conservadora ha explicat que presentaran un recurs basant-se en l’informe de la Guàrdia Civil que el situava com a objectiu dels CDR catalans.

Censura i recursos

El president de Vox, Santiago Abascal, ha obert també la possibilitat de plantejar una nova moció de censura contra Sánchez. «Aquest govern es mereixia aquella moció de censura. Continua mereixent-se-la. Cada segon que passa la mereix més», ha publicat a Twitter. Gamarra, preguntada sobre si el PP comparteix aquesta postura, ha evitat respondre, assenyalant que els popular estan treballant per ser «alternativa» a les urnes el 2023.

La coportaveu del partit ultra, Macarena Olona, ha explicat, a més, que el seu partit «impugnarà» els indults als líders del procés i es querellaran davant del Tribunal Suprem contra tots els ministres que han votat a favor de la mesura de gràcia als polítics catalans presos per «trair» Espanya.

«Treballant per Junqueras»

Per la seva banda, la líder de Cs, Inés Arrimadas, ha etzibat que el president del Govern central està «escopint a la cara» dels catalans que van patir els perjudicis del procés i ha anunciat que Ciutadans presentarà un recurs contra els indults per intentar revocar la decisió que prendrà aquest dimarts el Govern central. 

Notícies relacionades

A les portes del Parlament i acompanyada de la cúpula taronja a Catalunya, Arrimadas ha afirmat que Sánchez «està treballant més per Junqueras que pels espanyols» i l’ha acusat de «copiar el discurs del separatisme dient que hi ha un conflicte o que cal fer concòrdia donant la raó als independentistes». Segons el seu parer, la concessió de la mesura de gràcia ho incompleix «tot»: «l’informe del TS», la «promesa» de Sánchez, el «sentit comú» i «el que necessitem els catalans constitucionalistes».

També ha dit que els independentistes són «senyors sense escrúpols, que ara apunyalen els seus votants dient sí als indults» i ha tornat a insistir que «van fer un cop» malgrat que el tribunal va descartar la rebel·lió i van ser condemnats per sedició. «Avui és el dia del desvergonyiment i cal respondre-hi amb memòria», ha conclòs sobre la maniobra del Govern central.