Camí del 4-M

Iglesias, després de deixar el Govern: «Hi ha assumptes que han sigut molt difícils d’empassar-se»

  • El líder d’Unides Podem remarca que l’acord de coalició es complirà: «Una altra cosa seria prendre el pèl als ciutadans»

  • El candidat morat al 4-M explica que «jugarà el seu paper» i seguirà en contacte amb Sánchez, tot i que de manera discreta

Iglesias, després de deixar el Govern: «Hi ha assumptes que han sigut molt difícils d’empassar-se»
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«Hi ha molts assumptes que per a mi han sigut molt difícils d’empassar-me», ha reconegut Pablo Iglesias sobre el seu pas pel Govern de coalició. Ni 24 hores després d’haver abandonat la vicepresidència segona, el líder d’Unides Podem i candidat morat a les eleccions madrilenyes ha admès que l’any que ha estat a l’Executiu ha hagut d’acceptar algunes qüestions amb què estava en contra perquè no estaven reflectides en l’acord de coalició. A aquest mateix pacte s’hi ha referit per assegurar que la regulació dels preus acabarà tirant endavant.

Després que dimarts passat s’acomiadés del Govern assenyalant els «límits i contradiccions» d’estar al Consell de Ministres amb el PSOE, aquest dimecres ha assenyalat que s’ha hagut d’«empassar» assumptes com la fusió de Bankia i CaixaBank i la negativa a tenir una empresa pública d’energia que frenés els increments de la llum. «Això no ho vam firmar amb el PSOE», ha lamentat.

No obstant, pel que fa a la regulació dels preus del lloguer i la derogació de l’anomenada ‘llei mordassa’, Iglesias ha assegurat que «al final tirarà» endavant. «El que està en aquest document és llei, perquè una altra cosa seria prendre el pèl als ciutadans. La part socialista no està d’acord amb el que van firmar, però llavors no haver-ho firmat», ha sentenciat sobre l’acord de coalició.

Canvi de dinàmiques

Notícies relacionades

El líder de Podem també ha parlat sobre la dinàmica que es donarà ara al si del Govern. Segons ha explicat, serà la vicepresidenta tercera, Yolanda Díaz, junt amb les ministres d’Igualtat i Drets Socials, Irene Montero i Ione Belarra, les que portaran la negociació amb el PSOE. «Un lideratge coral ens pot beneficiar», ha assenyalat després de reconèixer que fins ara el partit s’havia construït entorn de la seva figura. «Probablement en el passat va ser condició de possibilitat de molts avenços», ha dit sobre aquest assumpte.

Tot i així, Iglesias no es desentendrà de l’acció del sector morat en el Govern. «Jugaré el meu paper», ha afirmat abans d’explicar que continuarà mantenint una interlocució amb Pedro Sánchez com a secretaris generals que són tots dos en les seves respectives formacions. Així, ha apuntat que amb el president del Govern ha construït una «confiança molt especial, diguem-ne una relació d’apreci» i que els contactes seguiran de manera discreta.