Puigdemont es recolza en Sánchez, Turull i Artadi

A la llista oficialista es troben Borràs, Nogueras i Calvet

zentauroepp53882717 27 10 2018 foto d arxiu de carles puigdemont  alemania pol t200726221401

zentauroepp53882717 27 10 2018 foto d arxiu de carles puigdemont alemania pol t200726221401 / DPA

1
Es llegeix en minuts

Carles Puigdemont ja ha elegit companys de gestió en la seva aventura amb Junts per Catalunya, el partit de nou encuny que ha fundat per desmarcar-se de la ‘llegenda negra’ de Convergència. Ell es postula, obviament, com a president, i comptarà, si no es torça res, amb l’exlíder de l’ANC Jordi Sànchez, ara a la presó, com a secretari general. Per a això, Sánchez haurà de vèncer a les primàries un candidat alternatiu, Josep Sort. 

La taula del procés congressual de JxCat va proclamar ahir les candidatures a la presidència, a la secretaria general i a la resta de la direcció, que les bases podran votar telemàticament del 7 al 9 d’agost. 

L’única candidatura a la presidència, la de Puigdemont, compta també amb quatre vicepresidències: Elsa Artadi –líder de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona–, Josep Rius –com Artadi, un estret col·laborador de Puigdemont durant la legislatura de l’1-O–, l’exconseller pres Jordi Turull i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra. 

Procedència del PDECat

Turull i Erra procedeixen del PDECat, tot i que s’han allunyat de la direcció d’aquest partit, que mira de no ser absorbit pel puigdemontisme. 

La candidatura oficialista a la direcció reflecteix, segons expliquen, els equilibris interns entre les diferents famílies que conviuen a JxCat. 

Notícies relacionades

Al costat de Jordi Sànchez figura com a candidat a secretari d’organització David Saldoni, director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat i pròxim al conseller d’Interior, Miquel Buch, per tant un perfil procedent del sector crític del PDECat. 

També formen part de la llista la diputada Míriam Nogueras, que va sortir de la direcció del PDEcat divendres, la portaveu al Congrés, Laura Borràs; els diputats al Parlament, Albert Batet i Gemma Geis i el conseller de Territori Damià Calvet, pròxim a l’exconseller pres Josep Rull, que es va autodescartar per a la direcció per dedicar el temps que tingui fora de presó a la seva família.