130è DIA DE PROTESTA

Llach canta 'L'Estaca' a la Meridiana als independentistes que tallen cada dia aquesta via de Barcelona

El cantautor mostra el seu recolzament als manifestants i els insta a no oblidar que «som rics en futur»

llach-estaca / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

Lluís Llach ha tornat a cantar el que va ser un himne popular de resistència antifranquista, ‘L’Estaca’, i ho ha fet a l’avinguda Meridiana de Barcelona, en recolzament dels independentistes que des del passat 14 d’octubre, dia en què es va fer pública la sentència contra els líders del procés, tallen aquesta via de la capital catalana. Aquest dijous, quan Llach es va presentar a la Meridiana, era el 130è dia de talls.

El cantautor ha estat acompanyat pels manifestants que cada dia protesten per la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem. A l’acabar la cançó, Llach ha dit als concentrats: «Som rics en pallisses, som rics en persecucions, però sobretot som rics en futur. No ho oblideu mai».

El recolzament del músic arriba en ple enfrontament entre l’Ajuntament i la Generalitat. El consistori ha transmès el malestar de veïns i comerciants de la zona i ha reclamat al Govern que posi fi a aquests talls, ja que les competències en seguretat ciutadana són de l’Executiu autonòmic. El Govern d’Ada Colau addueix que els talls provoquen incomoditats als veïns i pèrdues econòmiques als comerciants del barri.

Notícies relacionades

D’altra banda, el Govern es nega a desautoritzar la iniciativa. S’escuda en el dret a la manifestació que tenen els ciutadans.

En les últimes setmanes, fruit de la tensió, s’han produït alguns enfrontaments i incidents. L’últim, diumenge 16 de febrer, quan els Mossos van impedir que dues protestes de signe contrari coincidissin.