CAMÍ DE LES URNES

Els comuns proposen dirigir un ministeri de Feminismes

Asens considera una «vergonya» les declaracions d'Álvarez de Toledo en el debat de TVE

«No és una guerra de sexes. És una guerra contra la violació», sentència

fcasals47758605 primer pla del candidat dels comuns al 28 a  jaume asens  i 190414131706

fcasals47758605 primer pla del candidat dels comuns al 28 a jaume asens i 190414131706 / Mariona Puig

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si fa tres anys, en plenes negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez, Pablo Iglesias demanava crear un ministeri de Plurinacionalitat dirigit pel llavors líder d’En Comú Podem, Xavier Domènech, el nou cap de llista dels comuns ara proposa que la seva confluència comandi un ministeri de Feminismes. Jaume Asens ha plantejat aquesta nova cartera i ha postulat la seva formació com la més idònia per assumir-la en un govern de coalició amb el PSOE per la seva experiència en aquest camp a l’Ajuntament de Barcelona.

“Volem crear un ministeri de Feminisme per transversalitzar les diferents polítiques en aquest àmbit. Per trencar per el sistema patricarcal, blindar el ‘sí és sí' en el Codi Penal i prohibir la bretxa salarial. I que tots els ministeris incorporin la perspectiva de gènere”, ha comentant el tinent d’alcalde de Barcelona en una roda de premsa a la seu de l’agència Efe. 

Asens ha proposat aplicar les mesures impulsades a la capital catalana i ha assenyalat que “seria un dels ministeris que ens agradaria dirigir”. A més de posar en primer pla mesures per implementar protocols contra la violència masclista i deixar de finançar les escoles que segreguen per sexe, també plantegen una reforma del Codi Penal que permeti “acabar amb la distinció entre abús i agressió, una anomalia jurídica que ha provocat sentències injustes com les de ‘La manada’”.

Notícies relacionades

Asens ha aprofitat per carregar contra la polèmica intervenció de Cayetana Álvarez de ToledoCayetana Álvarez de Toledo al debat de TVE sobre el consentiment en les relacions sexuals. “En un context en què cada vuit dies hi ha una violació és una vergonya les declaracions de la candidata del PP banalitzant un tema tan sensible. Cayetana Álvarez de Toledo ha dit en diverses ocasions que el feminisme genera una guerra de sexes. No és així. És una guerra contra la violació”. 

Mar García, número 3 de la llista, ha reclamat posar fi a “realitats insostenibles”, com per exemple, que l’any passat hi hagués 87 dones assassinades per la violència masclista però que només se’n van comptabilitzar 47 perquè “la llei encara no reconeix la violència masclista fora de la parella o exparella”.