ENTREVISTA

Rull i Turull defensen que les mobilitzacions han de ser «pacífiques», i aïllar els «provocadors i violents»

Els exconsellers culpen el discurs del Rei del dia 3 d'octubre del 2017 de l'ascens de Vox

zentauroepp41202025 reus  baix camp   5 12 2017  politica  mitin de junts per ca171205234853

zentauroepp41202025 reus baix camp 5 12 2017 politica mitin de junts per ca171205234853 / JOAN REVILLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els exconsellers Josep Rull Jordi Turull, actualment empresonats a Lledoners, defensen que les mobilitzacions que es produeixin a Catalunya han de ser sempre “pacífiques”, “aïllant sense complexos els provocadorsinfiltrats violents”.

Així ho han assegurat en una entrevista per escrit resposta a Catalunya Ràdio, en què han assegurat que “físicament” estan “molt millor” del que podien imaginar. “Insistim: és una decisió absolutament personal”, ha respost Rull a la pregunta de si respon a alguna raó que no hi hagi empresonats d’ERC participant en l’acció de protesta. “Volem sacsejar consciències. A fons. La nostra és una vaga de fam per denunciar aquesta arbitrarietat del Tribunal Constitucional. Aquest és l’objectiu”, ha destacat Rull.

Sobre la presó provisional, Rull afirma que “té un caràcter clarament venjatiu”. “Un ‘avançament’ de la condemna. En un estat de drets solvent i homologable hauríem d’estar en llibertat”, ha remarcat.

Notícies relacionades

Turull, d’altra banda, afirma que “no s’han d’anticipar pantalles” en el procés, però que les futures mobilitzacions “sempre hauran de ser de manera pacífica, i sobretot aïllant sense complexos els provocadors, infiltrats i violents, que habitualment coincideixen els tres elements en un mateix perfil”.

Turull, sobre les eleccions a Andalusia, afirma que “té més culpa en la irrupció de Vox el discurs del Rei del dia 3 d’octubre que beneeix l’‘a por ellos’ i la carrera per veure qui diu la tonteria més gran sobre el conflicte català de PP i Cs que l’independentisme”. En aquest context la gent ha votat l’original”, ha dit.