MEMÒRIA HISTÒRICA

Lastra replica Casado: "No hi ha concòrdia sense justícia ni justícia sense memòria"

La portaveu del PSOE demana als populars que recolzin el decret llei i que en la tramitació facin les seves propostes

lastra-casado

lastra-casado

1
Es llegeix en minuts

La portaveu del grup parlamentari socialista al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, ha replicat aquest dilluns la proposta del president del PP, Pablo Casado, en la qual pretén substituir la llei de memòria històrica per una llei de concòrdia.

"M’agradaria recordar que no hi ha concòrdia sense justícia ni justícia sense memòria, sobretot perquè la memòria compleix dues funcions: que la història no es repeteixi i honrar les víctimes, i sense això no hi ha justícia ni reconciliació", ha remarcat Lastra en declaracions a RNE.

Ahir diumenge Casado va anunciar la seva intenció de proposar a les Corts una llei de concòrdia "que reivindiqui la transició constitucional i que derogui la sectària reescriptura de la història, que dona cops de pala de rancor sobre la societat espanyola".

La portaveu socialista ha demanat al PP que recolzi el reial decret llei que va aprovar el Govern per dur a terme l’exhumació del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos, perquè ha assegurat que es tramitarà com un projecte de llei en el qual cada grup parlamentari podrà fer les seves propostes.

"Recuperació de drets"

Així mateix, sobre els sis reials decrets que ha aprovat el Govern i el Congrés dels Diputats votarà durant aquesta setmana, Lastra s’ha mostrat "convençuda" que aquests projectes tiraran endavant.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, Lastra ha exigit als partits que no van avalar Sánchez en la moció de censura contra l’expresident del Govern Mariano Rajoy, que recolzin aquests decrets, perquè considera que suposen "la recuperació de drets de la ciutadania".

"Hi ha qüestions que recolzar-les no necessàriament ha de suposar un problema ideològic per al PP i Ciutadans, tot i que no se sap per on bufa el vent", ha afegit en relació amb la votació d’aquests reials decrets llei al Congrés.