Casado proposarà una llei de concòrdia per reemplaçar a la llei de memòria històrica

El líder popular obre el curs polític a Àvila denunciant la «reescriptura sectària de la història»

undefined44747846 graf9264  mah n  menorca   23 08 2018   el presidente del pp180823175204

undefined44747846 graf9264 mah n menorca 23 08 2018 el presidente del pp180823175204 / DAVID ARQUIMBAU

1
Es llegeix en minuts
Efe / Ávila

El PP presentarà una “llei de concòrdia” amb la qual vol “derogar” la “reescriptura sectària de la història”, que segons el líder dels populars, Pablo Casado, s’està fent sota la llei de memòria històrica.

En l’obertura del curs polític a Àvila, Casado ha advertit que no pensa consentir que “es mossegui l’ham de debatre sobre quin passat cal desenterrar” i ha anunciat aquesta proposta de reforma legal que, segons fonts de la direcció nacional del PP, substituiria en bona mesura a la de memòria històrica.

Reivindicar la transició

Una “llei de concòrdia” amb la que Casado vol, ha dit, “reivindicar la Transició”" i al mateix temps que “es derogui de facto la reescriptura sectària de la història, que llança paraules de rancor sobre la societat espanyola”.

El líder del PP, que ha defensat l’exemplaritat de la Transició i ha considerat “irresponsable i innecessària” la Llei de memòria històrica, ha lamentat que s’estigui parlant “una altra vegada de la guerra civil”, una “ridícula coartada de l’esquerra radical per justificar el seu sectarisme i dissimular la seva incompetència”.

Notícies relacionades

Ha insistit que amb la Transició els espanyols “van derrotar definitivament l’enfrontament civil” i hi va haver “grandesa moral, sentit de la història, reconciliació i concòrdia”, una cosa que a molts, ara, els continua faltant.

Concordia serà, segons ha assegurat Casado, la “paraula clau” d’aquesta nova etapa política, en la qual el seu partit continuarà revindicant la vigència de la Constitució en vista dels qui busquen la divisió i la fractura.