Distribuït a Catalunya

Retirat un altre fuet tallat per salmonel·la: ja són tres marques afectades per aquesta raó

El lot afectat és de la marca Avià i s’afegeix als trobats en aquests últims dies La Tabla i Valldan

Alerta per la presència de salmonel·la en fuet a talls de les marques La Tabla i Valldan

França retira aquests melons espanyols: risc per a la salut

Un fuet loncheado.

Un fuet loncheado. / Archivo

1
Es llegeix en minuts
María Rueda

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha ordenat retirar un altre fuet tallat per la presència de salmonel·la. Finsara, ja en sóntres les marques que han patit la seva presència.

Compte amb aquest lot

Pel que fa a l’última marca afectada, Avià, s’ha retirat el fuet tallat de 150 grams del lot L514. L’Aesan demana no consumir aquest lot concret del producte, distribuït tant a Catalunya com en altres punts d’Espanya.

El lot de fuet tallat d’Avià /

AESAN

La Tabla i Valldan, també afectats

Fa uns dies també es va detectar salmonel·la en dos lots de fuet tallat: La Tabla (L5136 i L5140) i Valldan (L5134).

Recomanació

La infecció per salmonel·la, o salmonel·losi, és una malaltia transmesa pels aliments i causada per bacteris del gènere Salmonel·la. La majoria de les infeccions es contrauen a través d’aliments contaminats (generalment carn de vedella, carn d’aus de corral, ous o llet).

Notícies relacionades

Els símptomes habituals d’una infecció per salmonel·losi són febre, diarrea, còlics abdominals, mal de cap.. A més, poden presentar-se nàusees, vòmits i pèrdua de gana. En els casos més greus pot provocar la mort.

Per tant, si has consumit algun d’aquests lots i presentes símptomes compatibles amb la salmonel·losi, la recomanació és que et dirigeixis al més aviat possible al centre de salut més pròxim.