HOMENATGE 17-A

Arrimadas alerta que l'independentisme boicotejarà el Rei i Sánchez «és l'únic que no ho veu»

Els independentistes «estan molt enardits» des que Pedro Sánchez va arribar a la presidència i «el nacionalisme avança quan veu debilitat»

La líder de l’oposició a Catalunya, Inés Arrimadas.

La líder de l’oposició a Catalunya, Inés Arrimadas. / MAR MARTÍ

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Inés Arrimadas ha vaticinat que l’independentisme intentarà boicotejar la presència del Rei Felip VI en els actes de l’aniversari del’atemptat del 17 d’agost de Barcelona i Cambrils (Tarragona), i ha lamentat que el president del Govern, Pedro Sánchez, “sigui l’únic que no ho vegi”.

La líder de Cs a Catalunya ha afirmat aquest dilluns en una entrevista de la Cope que els partits sobiranistes “aprofitaran l’ocasió per intentar desacreditar i insultar el Rei”. En aquest sentit, Arrimadas ha carregat contra Sánchez per assistir als actes “com un convidat més”, renunciant així, segons explica, “a ser president de Catalunya”. 

Notícies relacionades

També ha aprofitat per criticar la tasca de Pedro Sánchez al capdavant del Govern, segons el seu parer, el president mira cap a un altre costat en vista de l’independentisme i ha avisat que “el nacionalisme avança quan veu debilitat”, com considera que passa actualment. Arrimadas ha assegurat que els independentistes “estan molt enardits” amb el nou president, a qui acusa de desprotegir els catalans que no volen la independència. 

“Això del Rei és molt visible, però és que hi ha milions de catalans que ens sentim abandonats pel Govern”, ha afirmat, i ha reclamat un acord entre els partits constitucionalistes com el que hi va haver amb l’aplicació del’article 155 de la Constitució.