UNIVERSITAT REI JOAN CARLES

L'URJC diu a la jutge que no hi ha rastre ni del tribunal ni de l'acta de convalidació del màster de Casado

Un informe enviat per la Universitat Rei Joan Carles a la jutge posa en qüestió el títol obtingut pel polític del PP

Pablo Casado, ayer, en la sede del PP.

Pablo Casado, ayer, en la sede del PP. / EFE / FERNANDO VILLAR

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La Universitat Rei Joan Carles ha enviat a la jutge que instrueix el cas sobre els falsos màsters un informe en què assenyala que, després de revisar els seus arxius, no hi ha rastre ni del tribunal ni de l’acta de les convalidacions de 18 assignatures al polític del PP, Pablo Casado, segons informa ‘Eldiario.es’.

La jutge d’instrucció núm. 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, havia preguntat a l’URJC per la composició del tribunal del màster. La resposta de la institució ha sigut: “No hi ha constància documental de la composició d’aquest tribunal”. Segons ‘Eldiario.es’, aquesta contundent resposta de la universitat ha portat la magistrada a sol·licitar al Congrés dels Diputats que acrediti la condició de diputat del vicesecretari de Comunicació del PP Pablo Casado.

La informació sembla que es necessita per confirmar la condició d’aforat davant del Tribunal Suprem per, en cas que sigui necessari, remetre una possible investigació en relació amb el màster que va cursar el 2008 a la Universitat Rei Joan Carles de Madrid (URJC). Si s’eleva la causa al Suprem, podria comportar la seva citació en qualitat d’investigat si decideix no arxivar el cas.

La investigació se centra en el màster de Dret Autonòmic de l’Institut de Dret Públic de l’URJC i per al qual el centre li va validar 18 de les 22 assignatures.

A l’informe enviat a la jutge, l’URJC assenyala que “no consta en aquest vicerectorat cap sol·licitud [per a les convalidacions] de l’interessat”. Tampoc "hi ha constància documental de la composició de la comissió d’adaptacions, convalidacions, reconeixements i transferències de la Universitat Rei Joan Carles en aquest vicerectorat en la data esmentada”.

Casado: intent de debilitar 

Casado ha defensat la legalitat de les convalidacions d’assignatures del seu màster i ha atribuït les últimes informacions sobre presumptes irregularitats a un intent de "debilitar" la seva imatge pública just quan aspira a liderar el PP. En declaracions als periodistes en el Congrés, Casado, que ha anunciat la seva candidatura a la presidència del PP per succeir Mariano Rajoy, ha respost així al que ha publicat ‘Eldiario.es’ sobre que, segons la Universitat Rei Joan Carles, "no hi ha rastre del tribunal ni de l’acta de convalidacions" del seu màster. 

Ha assegurat: "No només l’han de trobar, sinó que és un dels documents que vau veure tots els periodistes", en la roda de premsa que va oferir quan van aparèixer les primeres informacions sobre les presumptes irregularitats.

Notícies relacionades

D’altra banda, el coordinador general del Partit Popular, Fernando Martínez-Maillo, no creu que la candidatura de Pablo Casado a liderar la formació rebi per les noves indagacions sobre els estudis que va cursar a la Universitat Rei Joan Carles de Madrid, ja que entén que ell va ser "un alumne de bona fe" i en tot cas, "una víctima".

Després de la polèmica, l’equip de Casado distribueix la sol·licitud de convalidació i l’expedició de les convalidacions del seu màster: