REACCIÓ

JxC descarta forçar la Mesa a desobeir per investir Puigdemont

El portaveu adjunt del grup, Eduard Pujol, considera que instar a la desobediència "seria portar encara més el conflicte en la mala direcció"

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha descartat aquest divendres forçar la Mesa del Parlament que presideix Roger Torrent (ERC) a desobeira fi d’investirCarles Puigdemont president de la Generalitat, i amb això s'obre la porta a l'elecció d'un candidat alternatiu i "efectiu", tal com reclama ERC des de fa setmanes.

En declaracions a l'agència Efe, Pujol ha valorat així la situació de la investidura després que el Consell de Garanties Estatutàries no hagi avalat l'elecció a distància de Puigdemont i que el Tribunal Constitucional hagi suspès la seva candidatura a la Presidència de la Generalitat en admetre a tràmit la impugnació del Govern, una decisió que ja s'ha començat a notificar aquest mateix divendres als membres de la Mesa.

Malgrat aquestes circumstàncies, el portaveu adjunt de JxCat ha indicat que no renuncien a investir Puigdemont, però ha admès que el grup haurà d'analitzar a fons les repercussions que pot tenir la decisió del TC abans de decidir els futurs passos, quan falta menys d'un mes perquè s’acabi el termini màxim del 22 de maig per elegir un president de la Generalitat.

En tot cas, ha deixat clar que JxCat "no forçarà cap situació de desobediència, perquè seria portar encara més el conflicte cap a la mala direcció". En aquest sentit, ha incidit que "és necessari mantenir l'opció de Puigdemont", però sense entrar "en un escenari de desobediència", perquè no hi ha voluntat de "generar nous problemes".

"Alguna cosa no funciona"

No obstant, el dirigent de JxCat ha remarcat que quan "en un Parlament arriben advertències formals", com en aquest cas les del TC, "és que alguna cosa no funciona".

Notícies relacionades

Pujol ha assenyalat que "l'amenaça com a eina de solució d'un conflicte que és polític no porta enlloc" i "no pot ser mai bo per a la gestió política".

En aquesta línia, ha retret al Govern que hagi situat "l'amenaça sempre darrere de qualsevol acció", això només ha portat a "situacions no desitjades", quan la solució al conflicte hauria de ser "dialogada", ha defensat.