ESCRIT A INSTITUCIONS PENITENCIÀRIES

Junqueras demana de nou el seu trasllat a una presó catalana

El líder d'ERC s'afegeix a l'estratègia oberta per Cuixart i denuncia la vulneració dels drets dels seus fills petits

zentauroepp42364552 files  in this file photo taken on october 26  2017 catalan 180427095736

zentauroepp42364552 files in this file photo taken on october 26 2017 catalan 180427095736 / JOSEP LAGO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'exvicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha tornat a sol·licitar el seu trasllat a una presó catalana. El seu advocat ha presentat aquest divendres un escrit davant de la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries en el qual argumenta que mantenir-lo a 600 quilòmetres de la seva família quan la instrucció ja ha acabat vulnera diversos drets, especialment els dels seus fills petits.

Junqueras s'afegeix al camí obert dimarts passat pel president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que va al·legar que els constants viatges del seu fill, de tan sols un any, a Soto del Real per veure'l l'afecten "físicament i psicològicament".

L'advocat de l'expresident de l'ANC i número dos de JxCat, Jordi Sànchez, també té previst recórrer la denegació que va rebre el seu client a la mateixa petició quan va ser presentada. I Raül Romeva i Josep Rull presentaran els propers dies peticions en el mateix sentit.

Notícies relacionades

Junqueras ja va presentar el mes de gener passat l'acostament a Catalunya al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que l'hi va denegar. Ara, és Institucions Penitenciàries, organisme dependent del Ministeri de l'Interior, el que ha de decidir, tot i que sempre pot consultar Llarena.

Si la resolució no és favorable al trasllat, es podrà recórrer davant del Tribunal Superior de Justícia de Madrid.