La Mesa del Parlament aprova la delegació de vot de Puigdemont

"No necessitem tenir un president una tarda", diu el republicà Aragonès

zentauroepp42759465 el president del parlament  roger torrent  i el vicepresiden180403103449

zentauroepp42759465 el president del parlament roger torrent i el vicepresiden180403103449 / Rafa Garrido

1
Es llegeix en minuts

La Mesa del Parlament ha aprovat la delegació de vot de Carles Puigdemont. Una decisió que ha tirat endavant amb els vots de Junts per Catalunya i ERC. A la mateixa hora que aquesta decisió es prenia, Pere Aragonès, nou adjunt a la presidència d'ERC, ha posat en qüestió que les candidatures de Carles Puigdemont i Jordi Sànchez puguin ser viables, plantejant que potser s'ha d'explorar una alternativa efectiva. "No necessitem tenir un president una tarda, necessitem tenir un govern que permeti recuperar tots els espais de poder democràtic. I el necessitem amb la màxima celeritat possible", ha sentenciat. 

Notícies relacionades

"Sense les traves que posa l'Estat interpreto que amb Carles Puigdemont i amb Jordi Sánchez es podria formar Govern. Però ara l'Estat ho impedeix i la qüestió és si ens quedem aquí o agafem una altra via", adverteix. La prioritat, per als republicans, és posar fi d'una vegada per sempre al 155. "Millor afrontar el futur tenint un Govern que tenint el senyor Zoido fent de responsable d'Interior de la Generalitat".

Durant l'entrevista s'ha mostrat crític amb la criminalització dels CDR. "La violència que estan venent és un producte mediàtic per fer creïbles els atestats de la Guàrdia Civil". L'adjunt a la presidència d'ERC ha rebatut els que, com Javier Maroto (vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP) i José Luis Ábalos (secretari d'organització del PSOE), han parlat en els últims dies de kale borroka en territori català. "Equiparar les accions dels CDR amb la kale borroka és banalitzar la violènciakale borroka -ha clamat-. Violència és el que hi va haver contra l'Ateneu Popular de Sarrià, en què van cremar el local. No tergiversem: de pintades, també n'hi ha hagut a seus d'Esquerra i no ho vinculem amb cap violència".