Anar al contingut

LA REACCIÓ DE L'EXECUTIU CENTRAL

La Moncloa avisa Barcelona del "risc" de perdre el Mobile per la plantada al Rei

El Govern central qualifica de "mesquines" les plantades de les autoritats catalanes a Felip VI

Pilar Santos

Los Reyes entregan los Premios Nacionales de Innovación y de Diseño 2017

GRAF9733 MOSTOLES MADRID 12 02 2018 - El rey Felipe VI pronuncia unas palabras durante el acto de entrega de los Premios Nacionales de Innovacion y de Diseno 2017 que cada ano concede el Ministerio de Economia Industria y Competitividad EFE Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

El Govern central considera "injustes i mesquines" les plantades que l'alcaldessa de BarcelonaAda Colau; el president del Parlament, Roger Torrent, i la Generalitat faran al Rei en la recepció oficial del Mobile Word Congress. Fonts de la Moncloa assenyalen que això "deplora" l'actitud "sectària" i "irresponsable" de "determinats càrrecs institucionals" catalans davant la visita de Felip VI, i adverteixen, a més, que comportaments d'aquesta mena posen en risc la celebració del congrés internacional a la ciutat.

L'Executiu de Mariano Rajoy deixa clar així el seu malestar per la plantada i subratlla que la participació del Monarca en el congrés internacional de telefonia mòbil "simbolitza el suport de la Corona i del conjunt d'Espanya" a la convocatòria i, per extensió, "al desenvolupament i la puixança de l'economia espanyola".

"Les plantades anunciades per certs representants institucionals, a més d'injustes i mesquines, posen en risc que Barcelona pugui seguir albergant en el futur un esdeveniment global de tanta importància", adverteixen aquestes fonts, que recorden que "tots els ulls" estaran posats a la capital catalana. Del seu èxit o del seu fracàs en l'organització dependrà la permanència d'aquest acte a Barcelona, avisa la Moncloa. "En això hauríem d'estar tots units i treballant junts", apunten fonts governamentals.

Segons dades de l'Executiu central, l'impacte econòmic del Mobile de l'any passat s'ha xifrat en 465 milions d'euros, i genera més de 13.000 llocs de treball durant els dies de la fira i les jornades prèvies.

0 Comentaris
cargando