per l'aplicació del 155

Colau no participarà en la recepció oficial al Rei amb motiu de l'MWC

L'alcaldessa sí que coincidirà amb el Monarca en el sopar institucional d'inauguració

El PP qualifica la regidora de "kamikaze" i el PSC creu que "segueix acumulant errors"

zentauroepp41881154 l alcaldessa de barcelona  ada colau  en l inici del ple ext180202120942

zentauroepp41881154 l alcaldessa de barcelona ada colau en l inici del ple ext180202120942 / Aleix Freixas

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'alcaldessa de BarcelonaAda Colau, no participarà en la rebuda oficial de les autoritats que es dispensarà al rei Felip VI tant diumenge com dilluns amb motiu dels actes d'inauguració del Mobile World Congress (MWC). Sí que coincidirà amb el Monarca en el sopar i en l'acte institucional d'inauguració.

Així ho han confirmat a Efe fonts municipals, mentre que el president del Parlament, per la seva banda, encara no ha desvelat la seva agenda, en un moment de tensió institucional arran de l'aplicació a Catalunya de l'article 155, com a resposta a la fallida declaració unilateral d'independència de l'octubre i els posteriors processaments a dirigents secessionistes.

L'alcaldessa no participarà en els besamans ni en les rebudes oficials al Rei previs al sopar oficial al Palau de la Música amb motiu de l'MWC, ni en els de l'endemà, quan se celebrarà la inauguració oficial.

Colau sí que assistirà, però, al sopar oficial de benvinguda i a la inauguració del congrés per mostrar el seu "clar suport institucional" a l'MWC, i com a ciutat amfitriona que és de l'esdeveniment internacional, segons les fonts consultades.

Una situació d'"excepcionalitat"

Segons ha afirmat Colau, l'MWC "és importantíssim per a la ciutat i per a Espanya", i per això representarà la institució que representa confiant que aquesta edició sigui un èxit rotund, encara que ha puntualitzat que es viu una situació d'"excepcionalitat", i per això no participarà en les recepcions oficials del Rei.

Segons la seva opinió, ha de "ser responsable davant la repressió injustificada" que es va patir l'1-O, i el Rei "hauria d'haver mantingut la neutralitat" i "haver-se mantingut per sobre d'aquests fets i a favor de la concòrdia".

En canvi, Colau ha opinat que el Monarca va mostrar "zero empatia amb les persones que van patir" les càrregues policials. "Estem davant un moment de vulneració de drets i llibertats, en un moment de retrocés democràtic, que no és de normalitat institucional, i això s'ha de reflectir en l'exercici del meu càrrec com a alcaldessa de la ciutat", ha dit Colau en declaracions als periodistes aquest dissabte.

L'alcaldessa de Barcelona va recolzar dimarts les dones dels polítics independentistes en presó preventiva pel procés sobiranista en una recepció amb apel·lacions a la defensa dels drets humans i la solidaritat a aquests dirigents.

"Boicot" a Barcelona

Un dels primers a reaccionar al "desdeny" de Colau ha sigut el president del grup municipal del PP, que ha qualificat l'alcaldessa de "kamikaze". Alberto Fernández Díaz considera que la decisió de la regidora suposa un "boicot" a Barcelona.

També el primer secretari del PSCMiquel Iceta, ha carregat contra la dirigent de Barcelona en Comú a l'apuntar que "segueix acumulant errors" i "perjudicant la ciutat". "Colau segueix oblidant la seva responsabilitat institucional", ha afirmat a través del seu compte de Twitter. I ha afegit: "Barcelona no s'ho mereix".

Notícies relacionades

El cap de files socialista a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, també ha avisat que "polititzar" el Mobile és "un error" i ha demanat a l'alcaldessa "que rectifiqui".

Des de Ciutadans, la portaveu a l'Ajuntament de Madrid, Begoña Villacís, ha denunciat que tant Colau com ERC demostren tenir "poca educació" i "falta de respecte institucional".