el desafiament INDEPENDENTISTA

El sopar d'Oriol Junqueras i Pablo Iglesias a casa de Jaume Roures

L'àpat va tenir lloc després de la manifestació antiterrorista de Barcelona

zentauroepp39812662 gra158  barcelona  26 08 2017   el l der de podemos  pablo i170827185032

zentauroepp39812662 gra158 barcelona 26 08 2017 el l der de podemos pablo i170827185032 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena / Barcelona

El vicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras, i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, van sopar junts a Barcelona aquest dissabte, després de la manifestació contra el terrorisme. A l'àpat, en què l'empresari Jaume Roures va exercir d'amfitrió, també hi va assistir Xavier Domènech, coordinador general de Catalunya en Comú, segons ha avançat 'El Confidencial'. 

Fonts d'ERC van aclarir a aquest diari qualsevol indici de dubte que pogués planar sobre la trobada i es van limitar a afirmar que "és bo parlar amb tothom". I és especialment positiu, per a aquesta veu, "que dos dels principals afectats per la guerra bruta del Govern del PP, per l'Operació Catalunya" comparteixin informació, han sentenciat.

Relacions oscil·lants

Notícies relacionades

Les relacions entre els republicans i els podemistes, també amb la seva confluència catalana, són oscil·lants. Així, en poques setmanes es va passar de les abraçades i aplaudiments mutus, amb motiu de la moció de censura a Mariano Rajoy, a l'intercanvi declaratiu quan diferents veus de Podem, entre elles, la del mateix Iglesias, van dubtar que el que se celebrarà el primer d'octubre pugui ser considerat un referèndum vinculant i que no calia, doncs cridar a la participació.

De fet, la confluència catalana decidirà en els pròxims dies si apel·la o no als ciutadans a les urnes. Cosa que sí que ha fet la filial catalana de Podem i el seu líder, Albano Dante Fachin.