INICIATIVA DE LA COMISSIÓ ISLÀMICA

Debat polític sobre el registre d'imams a Espanya

El PDECat i Ciutadans es mostren favorables a la proposta i demanen "organitzar l'islam"

Podem i ERC expressen més reticències

undefined39786809 madrid  24 08 2017   diputaci n permanente en el congreso de170824125824

undefined39786809 madrid 24 08 2017 diputaci n permanente en el congreso de170824125824 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

Els partits polítics que han assistit a la Diputació Permanent del Congrés celebrada aquest dijous -on s'ha votat la compareixença del president Mariano Rajoy al ple per la 'Gürtel'- han obert un debat sobre el registre dels imams a Espanya.

En declaracions als mitjans de comunicació als passadissos del Congrés abans de participar en la reunió -l'òrgan que substitueix el Ple fora del període ordinari de sessions-, diversos grups s'han posicionat sobre el cens d'imams que s'ha compromès a elaborar la Comissió Islàmica d'Espanya. 

El PDECat i Ciutadans recolzen la iniciativa. El portaveu del PDECat, Carles Campuzano, ha defensat la necessitat d'iniciar un debat sobre l'organització de l'islam a Espanya. Segons aquest partit, el registre permetrà conèixer efectivament quants n'hi ha, quina formació tenen i si estan contractats o dirigeixen l'oració de manera voluntària.

Per la seva banda, Ciutadans s'ha mostrat partidari de la proposta i ha plantejat la necessitat d'abordar un debat sobre l'evolució de l'islam al país. El portaveu de la formació taronja, Juan Carlos Girauta, ha recordat que el seu partit ha demanat al Govern un informe sobre la gestió dels atemptats.

Dubtes sobre la postura d'ERC i Podem

Notícies relacionades

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha demanat acotar el debat sobre si s'ha de crear un registre d'imams, perquè es pot confondre amb fer una llista de persones "susceptibles de ser sospitoses pel fet de ser imams". Tardà ha explicat que si es pensa en altres confessions religioses diferents de la musulmana "potser ni la pregunta tindria sentit" i per això l'assumpte s'ha de definir bé i acotar-se.

Per la seva banda, el líder de Podem, Pablo Iglesias, ha evitat opinar, tot i que que se li ha preguntat expressament per això. I el portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, ha demanat deixar per a la setmana que ve, després de la manifestació de dissabte a Barcelona contra el terrorisme, qualsevol debat sobre el que ha passat a Catalunya, com s'ha reaccionat i quines mesures es poden prendre. Segons ell, serà el moment llavors de debatre propostes com la creació d'un registre d'imams.