En llibertat el propietari del locutori de Ripoll

Surt al carrer l'últim dels quatre detinguts pels atemptats de Barcelona i Cambrils

El jutge Andreu no veu indicis "sòlids" per decretar l'ingrés a la presó de Salah El Karib

zentauroepp39766057 gra024  tres cantos  madrid   22 08 2017   mohamed aallaa  d170822102655

zentauroepp39766057 gra024 tres cantos madrid 22 08 2017 mohamed aallaa d170822102655 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha ordenat la posada en llibertat provisional de Salah El Karib, el propietari del locutori de Ripoll a través del qual l'imam de Ripoll va adquirir diversos bitllets per viatjar a l'estranger.

El Karib havia al·legat que els van comprar amb la seva targeta de crèdit perquè sortia més barat i que així ho havia fet amb altres clients. El jutge l'havia mantingut detingut i a disposició del jutjat fins a un màxim de 72 hores per fer noves comprovacions, però una vegada portades a terme, el magistrat afirma en l'ordre que "no permeten establir, amb l'aparença que en bon dret procedeix, l'existència d'elements indiciaris prou sòlids per adoptar una mesura de la gravetat i excepcionalitat de la presó preventiva".

Mesures cautelars

Notícies relacionades

El jutge li ha imposat com a mesures cautelars l'obligació de comparèixer cada dilluns davant el jutjat, fixació de domicili, així com la prohibició de sortir del territori nacional, i per això haurà d'entregar el passaport.

Salah El Karib era l'últim dels quatre sospitosos d'estar vinculats amb els atemptats que continuava detingut. Mohamed Aallaa, el propietari de l'A3 que es va fer servir a Cambrils, va sortir en llibertat provisional dimarts passat, i ingressaven a la presó el ferit en l'explosió d'Alcanar, Mohamed Houli Chemial, i el germà gran d'un dels terroristes abatuts a Cambrils, Driss Oukabir.