MESURES CAUTELARS

Aallaa entrega el seu passaport al jutge

El germà de dos terroristes morts va tornar a Ripoll després de quedar en libertat condicional

El jove ha sortit del domicili familiar acompanyat de la seva família. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Mohamed Aallaa, detingut per la seva presumpta implicació en els atemptats per ser el propietari de l'Audi A3 amb què es va cometre l'atac de Cambrils i en llibertat provisional després de prestar declaració a l'Audiència Nacional, ha anat aquest dijous al matí als jutjats de Ripoll per entregar el seu passaport.

Mohamed, germà de Said i Youssef, morts respectivament a Cambrils i Alcanar, ha entregat el seu document d'identitat al jutjat després que el magistrat Fernando Andreu li prohibís sortir d'Espanya com a mesura cautelar.

L'home, que va proclamar la seva innocència i va afirmar que era a la platja amb la seva família quan es van cometre els atemptats, ha sortit a les 11.45 hores de casa seva, on era des que va arribar a Ripoll aquest dimecres i on ha rebut la visita de nombrosos familiars i amics.

Ha sortit acompanyat de la seva mare, amb una gorra i sense la barba que portava en la seva declaració davant el jutge de l'Audiència Nacional dimarts abans de ser posat en llibertat.

Tots dos han anat acompanyats per un home que conduïa una furgoneta fosca: tots tres han pujat al vehicle i s'han posat en marxa.

Notícies relacionades

El magistrat el va deixar en llibertat provisional dimarts al no trobar indicis prou sòlids de col·laboració amb la cèl·lula terrorista que va cometre els atemptats a Barcelona i Cambrils, encara que l'obliga a comparèixer cada dilluns al jutjat i a facilitar un número de telèfon on estigui localitzable.

Segons la versió de Mohamed, el cotxe anava al seu nom perquè al tenir 27 anys li resultava més barata l'assegurança, però el propietari de veritat era el seu germà Youssef.