PER EVITAR UN BOICOT

ERC defensa també no fixar un mínim de participació l'1-O

Alfred Bosch sosté que d'aquesta manera s'evitaria un possible boicot

zentauroepp38489379 alfred bosch170518205018

zentauroepp38489379 alfred bosch170518205018

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Esquerra ha secundat aquest dijous la proposta de l'ANC de no fixar un mínim de participació en el referèndum de l'1 d'octubre. Segons ha defensat el president d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, aquesta mesura evitaria un possible boicot dels contraris a la independència.

En declaracions a la cadena SER, el republicà ha assegurat que prescindir d'un límit és lògic. "És usar la norma que usa tothom", ha afirmat en referència a les recomanacions de la Comissió de Venècia sobre bones pràctiques en la celebració de referèndums.

Notícies relacionades

Sobre una eventual crida dels comuns a participar en el referèndum demanant el vot pel 'no', Bosch ha argumentat que "qualsevol crida a la participació és positiva" i ha reiterat que, per ell, anar a votar és un exercici de democràcia.

Finalment, ha rebutjat que sigui una altra entitat la que posi les urnes per al referèndum en lloc del Govern català i ha apuntat que la convocatòria de l'1-O "no enganya a ningú" perquè Junts pel Sí es va presentar a les eleccions amb l'objectiu de proclamar la independència.