ELS PREPARATIUS DEL REFERÈNDUM

L'ANC exigeix al Govern aplicar la llei del referèndum digui el que digui el TC

ERC, el PDECat, Demòcrates i la CUP participaran amb l'Assemblea i Òmnium en tres actes massius a favor de la independència

"És la campanya de la gent", explica el president de l'entitat independentista sobre les actuacions unitàries pel 'sí'

zentauroepp39537331 03 08 2017  barcelona  la anc presenta la campa a del  s   a170803144624

zentauroepp39537331 03 08 2017 barcelona la anc presenta la campa a del s a170803144624 / Mireia Reynal

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal / Barcelona

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) «exigeix», segons va explicar ahir el president de l’entitat, Jordi Sànchez, que es tirin endavant la llei del referèndum i la reforma del reglament del Parlament malgrat el que decideixi el Tribunal Constitucional (TC).

«No hi ha TC que pugui impedir un acte de sobirania. Quan les urnes han parlat, els tribunals no poden silenciar-ho i, si ho fan, serà a costa dels principis més elementals de l’Estat de dret; el Parlament té instruments per actuar sobiranament, els ciutadans tenen el compromís d’estar al costat de les institucions perquè el recorregut fins a l’1-O no quedi silenciat, tallat, per una actuació arbitrària, no ajustada ni al seu dret, del Govern espanyol i el TC», va afirmar.

Sànchez va fer aquestes declaracions en l’acte de presentació de la campanya unitària de partits i entitats independentistes a favor del sí en el referèndum de l’1-O. L’acte va comptar amb la presència, entre altres, de l’ANC, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), el PDECat, ERC, Demòcrates, la CUP, el Cercle Català de Negocis, Òmnium Cultural, Súmate, Plataforma per la Llengua, sindicalistes d’UGT a favor de la independència i el Comitè Olímpic de Catalunya.

Notícies relacionades

La campanya començarà el 15 de setembre i preveu tres actes massius unitaris de partits i entitats a l’inici, meitat i final dels 15 dies. Almenys un d’aquests actes tindrà lloc a Barcelona. També es posarà en marxa una web, anomenada webdelsí.cat, que incorporarà informació sobre els actes que s’aniran desplegant, arguments a favor del sí, espai per inscriure’s com a voluntaris i també per fer aportacions econòmiques.

Crítiques al Govern central

«Cada vegada que sentim el Govern de l’Estat parlar del referèndum li hem de recordar que referèndum és democràcia, que el nostre compromís és amb la democràcia, que el sí és a un Estat democràtic que aparti totes les corrupcions i accions preventives contra la llibertat d’expressió», va afegir Sànchez en referència crítica implícita a la decisió del Govern de suspendre la reforma del reglament del Parlament.