El PDECat avisa que abans d'avançar o no el referèndum s'han d'aprovar els pressupostos

"Creiem poc en la reforma constitucional", afirma Marta Pascal

El partit confirma que els seus regidors i dirigents treballaran el dia de la Constitució

dcaminal35682843 barcelona 26 09 2016 pol tica  marta pascal en la rueda de p160926121843

dcaminal35682843 barcelona 26 09 2016 pol tica marta pascal en la rueda de p160926121843 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha explicat avui després de la reunió de la cúpula del partit que "si no tenim pressupost ens haurem quedat sense una peça fonamental per al procés". D'aquesta manera ha advertit de nou que no té sentit abordar debats com un eventual avançament del referèndum en cas d'inhabilitacions, si abans la CUP no ha permès aprovar definitivament els comptes.

"Abans del referèndum hem de tenir pressupostos", ha subratllat la dirigent sobiranista després de la reunió de la cúpula del partit, arran de les especulacions de la CUP i ERC sobre un eventual avançament del referèndum si es genera una tensió institucional amb inhabilitacions als càrrecs processats pel 9-N o per votacions sobiranistes al Parlament.

"Sobre possibles avanços és fer política-ficció, si en alguna cosa hem de fer autocrítica és que estem més pendents del que farem quan passi aquesta cosa, que en fer ara", ha subratllat en relació amb els pressupostos. Pascal creu que si es produeix una inhabilitació a la presidenta del Parlament es tractarà d'un "desafiament en tota regla" i hi haurà algun tipus de resposta però "no vull anar més enllà perquè entrem en el processisme que pot cansar o despistar la gent, tenim un full de ruta i han de passar coses per al referèndum: tenir pressupost i guanyar el referèndum".

LA REFORMA CONSTITUCIONAL

Notícies relacionades

Per una altra part, Pascal, ha afirmat que respecte a la reforma constitucional, "estem en una fase pròpia, disposats a parlar de tot, hi ha el referèndum i els 46 punts però si algú vol parlar de diàleg i reforma s'ha d'aplicar i no fer brindis al sol". En aquest sentit s'ha desmarcat de la importància d'una reforma constitucional. "Creiem poc en la reforma constitucional", ha afirmat.

La dirigent sobiranista ha confirmat que els càrrecs locals del PDECat treballaran durant el dia de la Constitució i la cúpula del partit mantindrà també reunions de treball. "No tenim res a celebrar ni a commemorar", ha assegurat.