Els regidors del PDC treballaran el dia de la Constitució

S'uneixen així a un acord de l'AMI perquè els ajuntaments estiguin actius el 6-D

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

Els regidors del Partit Demòcrata Europeu Català (PDC, la força hereva de Convergència) acudiran al seu lloc de treball el Dia de la Constitució, malgrat ser una jornada festiva. Així ho ha decidit el partit després d'un acord de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) que secunden també ERC i la CUP, així com Demòcrates de Catalunya (l'escissió sobiranista d'Unió)

La decisió no inclou els funcionaris municipals i, segons fonts del partit, és un acte merament "simbòlic", ja que les funcions d'un regidor a la seu d'un ajuntament en un dia festiu, sense suport de treballadors públics, són molt limitades. En qualsevol cas, tant la coordinadora general del partit, Marta Pascal, com la seva mà dreta, David Bonvehí, visitaran algun consistori durant el 6-D com a gest també simbòlic en favor de considerar aquesta jornada com a laborable.

L'anunci arriba arran de la polèmica de Badalona, quan l'ajuntament d'aquesta ciutat va decidir treballar durant la jornada del 12 d'octubre malgrat el requeriment judicial als regidors de Badalona perquè respectessin la jornada festiva. Desenes de consistoris sobiranistes també van obrir el Dia de la Hispanitat.

ABSÈNCIES A L'ACTE DEL CONGRÉS

Al Congrés, el PDC també està disposat a mostrar el seu allunyament del marc constitucional i ni els seus diputats ni els seus senadors acudiran a l'acte institucional que tindrà lloc a la Cambra baixa amb motiu del Dia de la Constitució.

Notícies relacionades

CiU ja es va desmarcar de les commemoracions oficials de la Carta Magna el 2012, el primer any que no hi va enviar cap representant, coincidint amb l'inici del procés independentista. Fins llavors sempre havien enviat l'actual conseller d'Interior, Jordi Jané, per la seva condició de membre de la Mesa, l'exsenador Jordi Vilajoana o el delegat de la Generalitat a Madrid.

L'absència de l'antiga Convergència s'uneix a les també previstes d'ERCEH Bildu i PNB, així com a les anunciades aquest dimecres del secretari general de PodemPablo Iglesias, i el seu número dos, Íñigo Errejón; el diputat d'IU Alberto Garzón, així com els representants d'En Comú Podem. La delegació d'Units Podem quedarà reduïda a Pablo Echenique i Carolina Bescansa.