Von der Leyen censura l’AfD en repulsa per la violència política a Alemanya

Von der Leyen censura l’AfD en repulsa per la violència política a Alemanya

Europa Press/Contacto/Grzegorz Wajda

1
Es llegeix en minuts
Gemma Casadevall
Gemma Casadevall

Corresponsal a Berlin

ver +

La presidenta de la Comissió Europea i cap de llista del Partit Popular Europeu, Ursula von der Leyen, va carregar ahir contra la ultradretana Alternativa per a Alemanya (AfD) enmig de l’alarma per la violència política i després d’identificar el partit com a "enemic de la democràcia".

"Hem de protegir els que representen la nostra societat democràtica i fer que els que els ataquen sentin tot el pes de la llei", va assenyalar en el congrés de la Unió Cristianodemòcrata (CDU). Per aquest partit, l’AfD és la rival política número u en les eleccions europees. Els sondejos atorguen als ultres el segon lloc a escala nacional.

Notícies relacionades

La presidenta de la CE va argumentar que l’AfD pretén "incendiar la casa europea" i "destruir el seu mercat intern", pel seu propòsit de sotmetre a referèndum l’abandó d’Alemanya de la Unió Europea.

Mentrestant, la violència política a Alemanya va sumar un nou capítol. En aquesta ocasió, la víctima va ser l’exalcaldessa i actual titular de Finances de Berlín, la socialdemòcrata Franziska Giffey. L’atac es va produir aquest dimarts, quan un individu de 74 anys la va colpejar amb un bossa que estava carregada d’objectes pesants.