Breda declara persona no grata el rei Felip VI

"Representa la màxima figura institucional d'un Estat que impedeix el lliure exercici del dret a decidir del poble de Catalunya", diu la moció

mdedios31316279 valencia 2 10 15 premios rey jaime i el rey felipe151222144825

mdedios31316279 valencia 2 10 15 premios rey jaime i el rey felipe151222144825

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Breda ha declarat persona no grata el rei Felip VI. El ple municipal va aprovar aquest dilluns per unanimitat la moció que assenyala que ni ell ni la seva família són benvinguts en aquest poble de gairebé 4.000 habitants. "El rei Felip VI representa la màxima figura institucional d'un Estat que impedeix el lliure exercici del dret a decidir del poble de Catalunya", assegura la moció, que també apunta que "la Monarquia és una institució que representa uns valors completament allunyats de la igualtat entre ciutadans".

"La Corona espanyola no ha adoptat una posició de neutralitat institucional amb el procés", va denunciar també el ple, que també retreu a Felip VI que no volgués rebre Carme Forcadell perquè la presidenta del Parlament li pogués comunicar el nomenament de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat.

Notícies relacionades

No és la primera vegada que un municipi intenta repudiar el rei. Berga ja ho va intentar el juny del 2014, poc després de l'abdicació de Joan Carles I, però la moció només va obtenir un vot favorable de la CUP. En aquesta ocasió a Breda ha comptat amb els vots dels sis regidors d'ERC, dos de CiU, dos de Tots per Breda i un de la CUP.

Aquest dilluns el ple de l'Ajuntament de Girona, que va repetir la investidura d'Albert Ballesta com a relleu del president Carles Puigdemont, també va aprovar la retirada del títol de princesa de Girona que ostenta la infanta Elionor i que s'anul·li l'acord plenari que va condecorar Felip VI amb la medalla, el bastó i l'espasí de la capital gironina.