Díaz accepta coincidir amb Sánchez per escenificar la unitat

El líder del PSOE i la presidenta andalusa faran junts un míting demà a Sevilla

2
Es llegeix en minuts
JUAN RUIZ SIERRA / MADRID

Pedro Sánchez i Susana Díaz fins ara no s'han trobat en tota la campanya. Segons l'entorn del líder socialista, el fet que no hagués coincidit aquests dies amb la presidenta d'Andalusia en funcions, cosa del tot inaudita, es devia al desinterès d'aquesta, molt distanciada del secretari general des de fa mesos. Sánchez va estar la setmana passada a Jaén, Màlaga, Cadis, Granada i Almeria, i mentrestant Díaz, que fins ara ha fracassat en els seus tres intents de ser investida com a mandatària a causa de la falta d'acord amb Ciutadans, Podem i el PP, es va desplaçar els mateixos dies a zones diferents de la seva autonomia, i fins i tot va viatjar a Astúries i Extremadura per participar en actes amb els candidats d'aquests territoris. La situació provocava estranyesa i malestar en un partit que espera recuperar importants quotes de poder diumenge que ve, i tot i que la direcció del PSOE confiava que al final hi hagués una trobada entre tots dos, no havia sigut possible tancar res. Fins ahir.

El cap de l'oposició i la presidenta de la Junta, finalment, participaran demà en un míting a Alcalá de Guadaira (Sevilla), una localitat que forma part de l'anomenat cinturó roig de la capital andalusa, en mans del PP i que els socialistes tenen opcions de reconquistar.

Notícies relacionades

L'INTERÈS / De totes les convocatòries del PSOE en aquestes dues setmanes prèvies a les eleccions autonòmiques i municipals, aquesta, amb la qual es pretén escenificar certa unitat interna, és la que més interès desperta. Sánchez i Díaz són els dos principals referents en actiu del partit, i l'arribada del primer al lideratge socialista hauria sigut impossible sense la col·laboració de la segona, però els últims mesos només hi ha hagut fredor entre tots dos.

L'andalusa ja no oculta que ha perdut la confiança en el secretari general, i fins i tot ha arribat a alimentar les especulacions que estaria sospesant fer el salt per convertir-se en la pròxima candidata a la Moncloa, desplaçant Sánchez pel camí. Però la dificultat de l'escenari a la seva autonomia (on va treure nou punts de diferència al PP però es va quedar lluny de la majoria absoluta) complica molt una maniobra d'aquesta mena. Tret de catàstrofe en els imminents comicis, gairebé tots els socialistes donen per fet que el cap de l'oposició serà també el cap de llista en les generals sense primàries pel mig, ja que no tindrà rival intern.