INCIDENT A TERRASSA

Navarro agraeix les "mostres de solidaritat" rebudes després de ser agredit

El departament d'Interior titlla d'"intolerables" els fets i demana que no es treguin conclusions precipitades

El líder del PSC diu que el suport mostrat l'anima "a seguir treballant perquè el diàleg superi la violència"

El líder del PSC, Pere Navarro, i el portaveu dels socialistes catalans al Parlament, Maurici Lucena, el13 de març passat.

El líder del PSC, Pere Navarro, i el portaveu dels socialistes catalans al Parlament, Maurici Lucena, el13 de març passat. / EFE / TONI GARRIGA

1
Es llegeix en minuts

El primer secretari del PSCPere Navarro, ha agraït al seu compte de Twitter "les nombrosíssimes mostres de solidaritat" rebudes, després de l'agressió de què ha estat víctima aquest diumenge quan entrava a la catedral de TerrassaTerrassa per assistir a la comunió d'un familiar. Aquest suport, apunta, l'anima "a seguir treballant perquè el diàleg superi per sempre més la violència".

Navarro ha rebut un cop de puny per part d'una dona d'uns 50 anys, que li ha dit "fill de puta", quan es disposava a entrar al temple, a la localitat del Vallès Occidental de la qual va ser alcalde. El departament d'Interior ha qualificat d'"absolutament intolerable" l'agressió. El conseller Ramon Espadaler ha trucat al líder del PSC per manifestar-li el seu radical rebuig a qualsevol expressió de violència.

Espadaler ha demanat a Navarro que denunciï els fets i s'ha compromès a investigar-los, a la vegada que ha demanat que no es treguin conclusions precipitades sobre les causes de l'agressió de què ha estat víctima el dirigent socialista.

Altres reaccions

Diversos dirigents polítics han donat el seu suport al líder del PSC després de conèixer l'incident. El diputat de ERC al Congrés Alfred Bosch ha incidit en el fet que rebutja "tota violència, del color que sigui, recent o no", i també el diputat republicà al Parlament Pere Aragonés ha expressat el seu "màxim rebuig". ERC de Terrassa ha emès un comunicat en què apunta que "en una societat democràtica, aquests actes no tenen cabuda".

CiU, el candidat a les eleccions europees Francesc Gambús ha remarcat que "totes les discrepàncies són legítimes defensades des de la paraula, però cap agressió té justificació". El secretari d'organització de CDCJosep Rull, a més de lamentar l'altercat ha demanat "no agafar un fet puntual i convertir-lo en categoria".

Notícies relacionades

El líder de ICV-EUiAJoan Herrera, ha expressat tota el seu "solidaritat" amb Navarro, mentre que l'exministra socialista Carme Chacón s'ha manifestat "contra la intolerància".

El exdiputat de Ciutadans Jordi Cañas, per la seva part, ha anat més enllà a l'assegurar que l'agressió demostra que "la sembra de l'odi comença a recollir els seus verinosos fruits".