On Catalunya

de botigues

65 m² de creativitat en estat pur

Al cor del Raval, Coco-Concept, Deco & Co guarda al seu reduït espai una exposició, una botiga d'obres d'art i un 'coworking'

zentauroepp41733533 barcelona 22 01 2018 on barcelona coco  concept  design and 180418163330

zentauroepp41733533 barcelona 22 01 2018 on barcelona coco concept design and 180418163330 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Natàlia Queralt

Als 65 m² que ocupa Coco-Concept, Deco & Co (Junta de Comerç, 17), situat en una nau industrial al cor del Raval, hi trobaràs il·lustracions, tasses, bosses, bols, accessoris, coixins, llums i mobles de disseny que enamoraran qualsevol amant de la creativitat. Aquest espai multidisciplinari és, a la vegada, una plataforma d’exposició, botiga d’obres d’art i un local de coworking, on quatre dissenyadors internacionals establerts a Barcelona comparteixen taula de treball. També és la seu de Som Carrer, l’Associació de Veïns i Comerciants de Sant Pau i Junta de Comerç, i un dels llocs on s’organitzen activitats setmanals per als veïns del barri, com el taller d’estampació amb plantes i flors o els tallers de patchwork i boixets.

Els impulsors d’aquesta iniciativa, Sonja Poehlmann i Alejandro Pérez, demostren que 65 m² donen molt de joc. 

RESPONSABILITAT SOCIAL

«Coco-Concept, Deco & Co és un projecte intercultural i intergeneracional orientat al disseny, que va començar fa menys de dos anys amb el repte de ser també un espai integrat al barri», afirma Sonja ­Poehlmann, dissenyadora gràfica i de contingut audiovisual que actualment està al capdavant de l’espai. 

Aquesta alemanya de Colònia va arribar per primera vegada a Barcelona com a estudiant d’Erasmus i ja fa més de dues dècades que viu a la ciutat. «Vaig centrar el meu treball de final de carrera en el fenomen de la gentrificació al Raval, i per tant vam desenvolupar aquest projecte des de la responsabilitat social», ­afegeix. 

L’organització de la Fira de la Tardor, amb castanyada inclosa, i la preparació de la decoració per a la festa major en un taller encapçalat pel dissenyador Félix Lozal, propietari de la nau industrial on té el seu espai de creació, són probablement les activitats que petits i grans esperen amb més emoció. Encara que el projecte tingui menys de dos anys, sembla que tota la vida hagi estat al barri. 

«Per 120 euros al mes llogues el teu lloc a la taula amb internet i amb la possibilitat d’exposar a la nostra plataforma», explica Poehlmann, que es declara una fan incondicional del coworking, on sempre sorgeixen nous projectes. «En lloc de tancar-te a casa o anar a una cafeteria, aquí disposes del teu propi espai, que comparteixes amb altres professionals. La inspiració flueix en aquesta taula». 

Les il·lustracions de l'artista argentí Chini. RICARD CUGAT 

Actualment, podem trobar artistes com Chini, il·lustrador argentí i creador de la marca You are so Overrated; Kristen Hermans, estilista i dissenyadora tèxtil alemanya; Penny P, dissenyadora grega que confecciona motxilles, i la mateixa Poehlmann. 

Tant si estàs pensant a donar un toc hipster a casa teva com si no, hauries d’acostar-te a conèixer alguns dels personatges de Chini (com Jordi, agent dels Mossos d’Esquadra sensible), els accessoris salvatges que elabora la creadora porto-riquenya Michi Roman, les estampacions sobre ceràmica del dissenyador argentí Ignacio Castelli o els bols i les tasses fets a mà per l’artista belga Eva Kengen. Creativitat en estat pur.

 

 

 

Notícies relacionades

  

  

Temes:

Botigues