NOVETAT FLAMÍGERA

Fire: nou restaurant que juga amb foc

El restaurant Fire, als baixos de l'Hotel W, i que acaba d'obrir, aposta per les brases en plats per compartir originals i divertits

fire

fire

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

‘Joc’ rima amb ‘foc’. I a Fire, divertits ells a cada plat, et farien un poema amb les brases. Perquè més enllà del postureig que se li suposa a tot el que es cuina a l’ Hotel W –i que de vegades es pot convertir en un prejudici per al gurmet de pro–, el nou restaurant broda els plats amb fums. Tret de les postres i els còctels, amb noms flamígers com ara Lava i Carbó, allà tot crema que és una meravella.

Començant pels entrants. Com el porro amb salsa romesco que passaria per un calçot dels de tota la vida si no fos pel gruix, o aquest plat anomenat Horta, format per una patata amb forma de croqueta, coberta amb molles de pa de sègol i banyada amb un consomé de bolets. O aquesta deliciosa, espessa, potent, saborosa i calorosa crema-sopa de ceba amb formatge Idiazábal que ve dins de la mateixa ceba on s’ha cuinat durant set hores a baixa temperatura. 

Per compartir

Són plats en la seva gran majoria per compartir i amb molts ingredients ecològics, que es presenten a la taula de manera original. Hi ha pop, carbassa, calamar, carrabiner, llamàntol, arròs, llengua de vedella, senglar, bacallà... La conclusió és que la italiana Carlotta Delicato, la jove xef (25 anys) guanyadora de l’edició italiana del concurs televisiu Hell’s Kitchen el 2016, juga amb foc i no es crema. Es pot veure des de la taula perquè la cuina està oberta a la sala. Domina les brases per donar el punt exacte a l’excel·lent mitjana de llom baix i el turbot salvatge, que es poden acompanyar de tota mena de guarnicions (patates, espàrrecs, cabdells, col xinesa) i salses (chimichurri, picant, de pebre verd, safrà i cava...).

Notícies relacionades

I tot això en un entorn realment espectacular, ja que Fire, als baixos de l’Hotel W (plaça de la Rosa dels Vents, 1), té uns finestrals amb unes vistes a tot el litoral de Barcelona tan memorables com molts dels plats que surten del foc de Fire.

 

Temes:

Restaurants