la recepta de la meva vida
Recepta de peus de porc farcits
«Els treballadors del mercat del Born ja els venien a menjar al nostre restaurant. Li hem donat la volta amb 'foie', poma, pinyons i espinacs», diu José Lombardero, xef de Casa Delfín

pies-cerdo
José Lombardero, xef de Casa Delfín, explica per què aquesta és la recepta de la seva vida: «Els peus de porc són una recepta centenària a Casa Delfín, tan antiga com el restaurant. Els treballadors del mercat del Born els venien a menjar perquè aportava molta energia i així podien aguantar la vida enfeinada del mercat. Nosaltres vam voler fer-hi un tomb amb una barreja fresca i de gust intens afegint-hi ‘foie’, poma, pinyons i espinacs. La salsa de bolets aporta consistència al plat i tanca aquest toc de camp que ha de tenir una recepta amb peus de porc. El resultat és un plat amb un gust únic i molt melós i saborós, però gens pesat».
PER AL FARCIT
Ingredients
- 1 poma Golden
- 100 g de botifarra negra
- 1 culleradeta de sal fina
- 1/2 culleradeta de pebre negre
- Unes fulles de farigola fresca
- 50 g de ‘foie’
- 30 g de pinyons
- Unes fulles de menta fresca
- 2 cullerades d’oli d’oliva suau
- Unes fulles d’espinac fresc
Preparació del farcit
1. Esmicolar la botifarra i tallar la poma a daus petits.
2. Ofegar en oli les pomes i afegir-hi la botifarra negra esmicolada.
3. Aromatitzar amb la farigola i afegir-hi els pinyons prèviament torrats. Treure del foc i afegir-hi el ‘foie’ ratllat, la menta picada fina i les fulles d’espinac. Remenar una mica. Salpebrar i reservar.
PER ALS PEUS DE PORC
Ingredients
- 4 peus de porc
- Farcit de peus de porc
- 2 l de brou de verdures
- 10 baies de pebre negre
- 200 ml de vi blanc
- 2 fulles de llorer
- 1 branca petita de romaní
Preparació
1. Cuinar els peus de porc en una olla tapada durant 40 minuts, amb brou de verdures amb llorer, romaní, baies de pebre negre i vi blanc.
2. Desossar en calent i reservar.
3. Farcir la peça de manera que es pugui enrotllar bé amb l’ajuda de paper film. Refredar almenys durant dues hores.
4. Abans de servir, marcar-los a la planxa i posar-los al forn a 180 graus durant set minuts.
PER A LA SALSA
Ingredients
- 200 g de bolets de temporada
- 300 ml de suc de vedella
- 50 ml de vinagre de Mòdena
Preparació
1. Netejar i tallar els bolets a mida mitjana i macerar-les amb suc de vedella i reducció de vinagre de Mòdena.
Notícies relacionades
ACABAT I PRESENTACIÓ
1. Saltejar 200 grams de bolets i posar-los al plat. A continuació, els peus de porc i la salsa. Preparar amb un rajolí d’oli d’oliva.
- Educació Sánchez reduirà per llei les hores lectives del professorat
- Apunt La sort va salvar Fermín
- Seguretat viària ¿Es podrà circular a més de 120 km/h? Els canvis que venen a les autopistes i autovies europees
- El Govern aprovarà l’embargament dimarts després de superar els esculls
- El Rei agraeix a Al-Sisi el seu paper per a un alto el foc a Gaza
- A ALACANT Sánchez anuncia un pla de 13.000 milions, la inversió més gran de la història per als aeroports espanyols
- Tribunals Després de dos anys i mig d’investigació, Sandro Rosell i Bartomeu declaren davant la jutge pel cas Negreira
- El cim de Barcelona La Sagrada Família arrenca a l’octubre el centenari de la mort de Gaudí, que culminarà el 10 de juny amb el cim del temple coronat
- SEGONS GAD3 I ELS ARQUITECTES TÈCNICS La vivenda desencadena una fractura social: és la principal preocupació de la meitat dels que viuen de lloguer
- Salut Mental i Joves (II) Josep Matalí, Sant Joan de Déu: "Hem de capacitar-nos per donar un major acompanyament emocional als joves"