LUXE ASSEQUIBLE

9 restaurants amb una estrella Michelin a bon preu

¿Dinar per 50 euros o menys en un restaurante 'top'? ¡Sí! I gairebé per la meitat també. T'expliquem on i per quant

9 restaurants amb una estrella Michelin a bon preu

JOAN CORTADELLAS

3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Digerit l’empatx d’estrelles Michelin després de la gala que la marca de pneumàtics va celebrar per presentar la guia del 2018 -i que tan bé li va anar a Barcelona, amb la tercera per a Àbac, la segona per a  Dos Cielos i Disfrutar i la primera per a Enigma-, toca disfrutar dels restaurants il·luminats amb els entorxats que han atorgat els inspectors.

Però les butxaques no donen per a tant festival. ¿Un problema? En absolut, són molts els restaurants a la ciutat catalana distingits amb una estrella Michelin on es pot menjar a bon preu per menys de 50 euros, més enllà de les seves cartes i els seus menús degustació, perquè solen ser menús de migdia laborables amb plats atractius.


Albert Raurich treballa a Dos Palillos dos menús els migdies laborables per 22 i 45 euros, respectivament. FERRAN NADEU

1. DOS PALILLOS (Elisabets, 9)

Com si jugués amb el seu nom, la seva oferta també és doble perquè té dos menús que se serveixen els migdies laborables. El més econòmic (22 euros) se serveix a la barra del bar, a l’entrada de l’establiment, i compta amb un aperitiu, tres plats, postres i cafè; no s’hi inclouen les begudes. Qui vulgui més i millor, que vagi a la barra asiàtica de l’interior, davant la cuina, on podrà tastar un altre menú a base de vuit elaboracions, amb begudes i cafè a part, per 45 euros.


2. HISOP (passatge de Marimon, 9)

Fidel a un menú assequible des de fa anys, el xef Oriol Ivern prepara cada migdia laborable un menú de 32 euros en què hi ha dos aperitius, un entrant (a escollir entre dues propostes), una carn o un peix com a segon, i formatge o postres per acabar. Això sí, el cafè i la beguda van a part.


3. NECTARI (València, 28)

Els migdies laborables, Jordi Esteve prepara un menú executiu de 35 euros que es compon d’aperitiu, tres entrants, peix o carn de segon i postres. L’aigua està inclosa, però el cafè i altres begudes no.


Fran López oferirà un menú de 35 euros a partir del 8 de gener. JOAN REVILLAS

4. XERTA (Còrsega, 289)

A partir del 8 de gener servirà un menú executiu per 35 euros que inclourà quatre aperitius tipus 'snack' i, sempre a escollir entre dues opcions, un primer, un segon i unes postres. L’aigua, la copa de vi, els 'petit fours' i el cafè hi estaran inclosos.


5. HOFMANN (Granada del Penedès, 14)

Els migdies laborables serveix un menú amb aperitiu, primer, segons i postres, més copa de vi, aigua i pa, per 36 euros.


Romain Fornell sirve en Caelis un menú de 39 euros. JOAN CORTADELLAS

6. CAELIS (Via Laietana, 49)

Uno de los que apostó desde el principio por esta fórmula y que ha mantenido incluso con el cambio de local, cuando pasó del Hotel Palace al Hotel Ohla, en Via Laietana. Los mediodías laborables, sirve un menú de 39 euros que su chef, Romain Fornell, cambia cada semana.


7. LLUERNA (avenida Pallaresa, 104, Santa Coloma de Gramenet)

El restaurante de Víctor Quintillà, pegadito a Barcelona y junto a la parada de Santa Coloma de la línea 1 de metro, tiene un menú degustación más económico que el habitual. Se ofrece de martes a jueves, mediodías y noches, por 42,5 euros e incluye dos entrantes, un pescado, una carne y un postre, sin bebidas ni pan.


8. ROCA MOO (Rosselló, 265)

Notícies relacionades

El menú Moo costa 49 euros i se serveix els migdies laborables del dimarts al divendres. Consta d’un entrant, un primer, un segon (carn o peix) i unes postres, amb aigua, una copa de vi i cafè inclosos.


9. ANGLE (Aragó, 214) 

Cada setmana, de dilluns a divendres no festius, el restaurant que dirigeix Jordi Cruz proposa un menú sense begudes que inclou tres aperitius, un primer (arròs o caneló), un segon (peix o carn) i unes postres (n’hi ha dues a escollir). Costa 50 euros.