AMB AUTÈNTIC 'SAPORE'

5 restaurants italians per dir 'mamma mia!'

Escollim establiments que sublimen la gastronomia transalpina

 

  / GUSTAVO VALIENTE

1
Es llegeix en minuts

¿Quants restaurants italians hi ha a Barcelona? Desenes, potser centenars. ¿I quants provoquen un 'mamma mia!' d'admiració? Menys. Aquí recollim una selecció d'establiments que ha visitat el nostre crític gastronòmic Pau Arenós.


DUE SPAGHI

Sovint surto dels restaurants amb un plat al cap i la urgència de cuinar-lo. Com és el meu costum, m'ho jugo tot a la intuïció i ho reprodueixo a la meva manera, abduint-me. Després de menjar a Due Spaghi vaig tenir la necessitat de... LLEGIU-NE MÉS


Stefano i Max Colombo, a l'atac d'un us espaguetis al 'nero di seppia'. AUGUST BLÁZQUEZ

XEMEI

Los hermanos Colombo, Max i Stefano, són la versió 'all’italiana' del Correcaminos. Acaben de publicar el llibre 'Cocina venexiana' amb Planeta Gastro (un dels volums de cuina més seductors que he vist en els últims anys), l'Accademia Italiana della Cucina els ha guardonat, planegen... LLEGIU-NE MÉS


Andrea, Ketty i Pietro Leonetti, a la primera sala de Le Cucine Mandarosso. JOAN CORTADELLAS

LE CUCINE MANDAROSSO

A l'entrar a Le Cucine Mandarosso, la bafarada de la nostàlgia. ¿Era aquí la Sopeta Una? Era un restaurant d'iniciació, amb uns cargols 'à la bourguignonne' per evocar. Mantega, julivert i cossets. Pietro Leonetti sospita que sí però... LLEGIU-NE MÉS


Maurizio de Vei, el cuiner Marco Filipponi, Pablo Rodríguez i Alfredo Rodolfi amb els productes que serveixen a Bacaro. FERRAN NADEU

BACARO

Notícies relacionades

No va ser un servei ràpid, però sí pròxim i somrient. És el que va passar a Bacaro un dissabte al migdia: ple fins a vessar, i remuntant taules. Javier Mariscal, desdibuixat, va arribar per al segon torn. Vaig menjar a... LLEGIU-NE MÉS


Ismael García (esquerra) i Andrea Tumbarello, emmarcats en pizza. FERRAN NADEU

DON GIOVANNI

He preguntat a altres que saben i han assegurat que Don Giovanni és l'italià de referència de Madrid. Andrea Tumbarello, expert en números i futbol, economista reconvertit en cuiner fa nou anys, segueix... LLEGIU-NE MÉS