CATA MAYOR

La recepta de pa amb nous d'Anna Bellsolà que et farà feliç

La fornera mostra a Pau Arenós els passos necessaris per transformar la farina en una saborosa peça amb fruita seca

ON BARCELONA

El confinament ha fet que la gent descobrís el plaer i el compromís d’elaborar pa. Less primeres setmanes de tancada, els nous aficionats van fer provisió de llevat i farina com si el blat estigués a punt d’escassejar.

‘Cata mayor’, la web sèrie que patrocina Aigua Vilajuïga, vol participar de l’experiència pastadora i per a això ha buscat el consell de la gran fornera Anna Bellsolà, propietària dels forns Baluard.

Les possibilitats eren múltiples, i l’Anna es va decidir pel pa de nous després de descartar altres propostes igualment atractives com la coca d’oli d’oliva i el pa d’espelta. Les càmeres de Zeta Media Lab, amb el periodista Pau Arenós, es van desplaçar a l’obrador del Baluard de la Barceloneta per assistir a una classe magistral de Bellsolà.

L’acció es desenvolupa entre sacs de farina i caixes amb pans espectaculars amb el forn (de sola de pedra refractària i alimentat amb llenya) dominant l’escena. Anna Bellsolà mostrarà a Arenós els passos necessaris per transformar la farina en una fragant pasta prenyada de fruita seca. Obrir-lo és alliberar aromes d’impacte.  Els panarres i els devots recents tenen en aquest vídeo un recurs imprescindible per fer feliços els seus i a si mateixos.

La tercera temporada de la web sèrie ‘Cata mayor’ va arribant a la fi amb l’episodi número vuit, precedit per receptes tan bones com senzilles: els calamars a la romana de Montserrat Fontané, el suquet de Ferran Adrià, el bacallà de Martín Berasategui, la paella dels germans Torres, els bunyols de vent de Christian Escribà, el suflé de xocolata de Jordi Roca i les mongetes amb cloïsses d’Albert Raurich.    

tercera temporada

Classes magistrals de Josep Monje i del cuiner David Andrés.

La xef recupera i actualitza el mos que li va ensenyar a preparar la seva àvia.

La fornera mostra els passos per transformar la farina en una saborosa peça amb fruita seca.

El cuiner descobreix un recurs après a les cuines d’El Bulli.

El geni de les postres ensenya com aconseguir una massa lleugera.

El pastisser descobreix el secret perquè la massa quedi aèria i deliciosa.

Els bessons conviden Pau Arenós a dinar un arròs cuinat a casa d’un d’ells.

El cuiner basc dona instruccions a Pau Arenós per elaborar unes cocotxes i el millor pilpil.

El xef, auxiliat per Rafa Zafra, recupera un plat fondo que comparteix amb Pau Arenós.

La mare dels germans Roca elabora un dels plats estrella de Can Roca, el bar i restaurant familiar.

Temporades anteriors

Dels canelons de Carme Ruscalleda al pastís de formatge d’Oriol Balaguer, els millors xefs revelen els secrets de plats icònics en un viatge gastronòmic de 10 episodis.

10 vídeos per cuinar com un gran xef. Cuiners amb estrella expliquen a ‘Cata Mayor’ com preparar macarrons, truita o amanida.

I també pots veure tots els vídeos de ‘Cata mayor’ al nostre canal de Youtube