cacera de plats
La recepta «fàcil i sana» de mongetes amb cloïsses d'Albert Raurich (amb pistes d'alta cuina)
El cuiner descobrirà a Pau Arenós un recurs après a les cuines d'El Bulli
Els llegums són necessaris per a una dieta saludable. I si a uns llegums els afegeixes una companyia marina, sumes plaer, pluralitat i entusiasme. El convidat d’aquesta setmana a la web sèrie ‘Cata Mayor’, maridada amb aigua Vilajuïga, és un expert en els productes del mar, tant per la seva relació sentimental amb Cadaqués, per la seva experiència a El Bulli, on va ser cap de cuina, i per la dècada que porta al capdavant de Dos Palillos, asiàtic de Barcelona amb una estrella Michelin. Expert en el terreny japonès, pocs cuiners occidentals saben més que Albert Raurich sobre el tractament de peixos i mariscos.
No obstant, per a ‘Cata Mayor’ ha elegit una recepta que té a veure amb el seu altre negoci, Dos Pebrots, on estudia (i serveix) les cuines del Mediterrani i plats amb història, i la història dels plats: unes mongetes de Santa Pau amb cloïsses. L’acompanya en l’elaboració Takesi Somekawa, cap de cuina. Segons Raurich, el plat té tres «molt»: és «molt fàcil, molt bo i molt sa». Les càmeres de l’equip de Zeta Media Lab no perden detall de l’elaboració.
El cor del plat és una sorprenent (i senzillíssima) sopa d’oli inspirada per un plat d’El Bulli del 2004, que ensenyarà a preparar al periodista Pau Arenós, presentador de l’espai. Un recurs d’alta cuina traslladat a la cuina popular. Èxit segur. Atenció també a l’ús de l’aigua de coure els llegums.
Amb aquest mar i muntanya, ‘Cata Mayor’ arriba al setè capítol de la tercera temporada, que ha comptat amb els consells i les receptes de Montserrat Fontané (calamars a la romana), Ferran Adrià (suquet), Martín Berasategui (cocotxes i llom de bacallà), Javier i Sergio Torres (paella), Christian Escribà (bunyols de vent) i Jordi Roca (suflé de xocolata).
tercera temporada
La xef recupera i actualitza el mos que li va ensenyar a preparar la seva àvia.
La fornera mostra els passos per transformar la farina en una saborosa peça amb fruita seca.
El cuiner descobreix un recurs après a les cuines d’El Bulli.
El pastisser descobreix el secret perquè la massa quedi aèria i deliciosa.
El cuiner basc dona instruccions a Pau Arenós per elaborar unes cocotxes i el millor pilpil.
El xef, auxiliat per Rafa Zafra, recupera un plat fondo que comparteix amb Pau Arenós.
La mare dels germans Roca elabora un dels plats estrella de Can Roca, el bar i restaurant familiar.
Temporades anteriors
Dels canelons de Carme Ruscalleda al pastís de formatge d’Oriol Balaguer, els millors xefs revelen els secrets de plats icònics en un viatge gastronòmic de 10 episodis.
10 vídeos per cuinar com un gran xef. Cuiners amb estrella expliquen a ‘Cata Mayor’ com preparar macarrons, truita o amanida.
I també pots veure tots els vídeos de ‘Cata mayor’ al nostre canal de Youtube
- Rosa Peral: "És un baló d’oxigen per avalar la meva innocència"
- Lluita contra el frau Hisenda avisa: fins a 2.500 euros de multa per pagar aquestes quantitats amb diners en efectiu
- El millor lloc per veure la Copa Amèrica de vela
- Pedraz sospesa agafar el jutjat del cas Tsunami
- El Govern salvarà 2.000 milions dels pressupostos amb el PSC i els Comuns
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Trucs Ficar els peus en vinagre: l’increïble resultat que cada dia copia més gent
- La paret més alta d'Alberto Ginés: com el primer or olímpic d'escalada busca un lloc a París 2024
- Al metatars Què és el neuroma de Morton, la malaltia que pateix Letizia: símptomes i causes
- La consagració de Lunin