10 CAPÍTOLS D'ESTRENA

'Cata mayor' desafia grans xefs a cuinar plats senzills

La tercera temporada de la sèrie web compta amb els germans Roca (i la seva mare), els Torres, Adrià i Berasategui, entre d'altres

ON BARCELONA

'Cata mayor' desafia grans xefs a cuinar plats senzills

La tercera temporada de la sèrie ‘Cata mayor’ arriba el dijous 30 a la web d’EL PERIÓDICO amb el patrocini de l’aigua Vilajuïga. Aquest format compta amb el periodista Pau Arenós en el paper de presentador, desafia rellevants xefs –i algunes personalitats del món gastronòmic– a mostrar a les càmeres l’execució de plats populars i els trucs amb què qualsevol amb una mica de perícia i sensibilitat pot convertir-se en un competent cuiner domèstic.

Durant deu setmanes, els espectadors podran seguir les aventures d’Arenós pel domicili o els establiments de Joan Roca i la seva mare, Montserrat Fontané; Ferran Adrià i Rafa ZafraMartín Berasategui i Paolo CasagrandeJavier i Sergio TorresChristian EscribàJordi RocaAlbert RaurichAnna BellsolàCarlota Claver, i Josep Monje i David Andrés.

Amb cuidadíssimes imatges realitzades per l’equip de Zeta Media Lab (ZML), amb Carlos de Diego i Pau Soler, i sempre amb un to amè i a la recerca d’allò plaent, el periodista voldrà saber fins a l’últim detall de com elaboren un determinat plat i per què.

En l’elecció del plat ha sigut important el component sentimental, cosa que encara dona més valor i consistència al treball: Adrià va optar per un suquet perquè va ser el primer plat que li van ensenyar a cuinar (i, atenció, cuina davant d’unes càmeres després de molts anys); els Torres van recórrer a l’arròs que prepara el seu pare i al qual afegeixen la seva espurna (això que ells anomenen el ‘toc Torres’) i Joan Roca deixa tot el protagonisme a la seva mare, Montserrat Fontané, i a aquests calamars a la romana que el cuiner confessa que devora d’amagatotis. Precisament són mare i fill els que inauguren la temporada.

A diferència de les temporades predecessores, les històries són més complexes i hi ha moltes trames amb diversos convidats i escenaris diferents, des de la casa dels Torres als obradors de Christian Escribà i Anna Bellsolà passant per la sala del Via Veneto.

A més dels esmentats suquets, arrossos i calamars, ¿quines altres delícies trobarà qui accedeixi als vídeos? Bacallà i cocotxes al pilpil (Berasategui i Casagrande), bunyols de vent (Escribà), suflé de xocolata (Jordi Roca: un capítol molt emotiu), mongetes amb cloïsses (Raurich i Takeshi Somekawa), pa de nous (Bellsolà), croqueta (Claver) i creps Suzette (Monje i Andrés).

En les dues primeres temporades de ‘Cata mayor’, cèlebres i competents cuiners i cuineres, la majoria amb estrelles i elevats als primers llocs dels rànquings, van compartir els seus plats més quotidians al detall.

Entre d’altres, els canelons de Carme Ruscalleda, el pollastre rostit d’Ariadna Julian, els macarrons de Carles Gaig; l’ensaladilla russa de Carles Abellan; el pintxo de pollastre d’Albert Adrià; l’hamburguesa de Paco Pérez; el pastís de formatge d’Oriol Balaguer; el gaspatxo d’Oriol Castro; Mateu Casañas i Eduard Xatruch; les patates braves de Marc Gascons; la truita de patates de Jordi Vilà, i l’arròs del senyoret de Nandu Jubany.

En total seran 30 capítols de plaer gastronòmic. 

Així va ser la segona temporada

L’ONU insisteix des de fa anys que aquests animals formaran part de la dieta si s’aposta per la sostenibilitat.

‘Cata mayor’ acudeix a uns dels més prestigiosos especialistes en el difícil (i agraït) art de l’arròs.

La seva tremolosa presència ha tornat amb força a les cartes de grans cuiners amb versions molt particulars.

Pau Arenós viu una escena de terror gore a l’assistir a la neteja dels interiors de l’au.

A la caça d’una brava que faci cridar «¡bravo!», Pau Arenós troba una de les versions més originals d’aquest plat.

Pau Arenós disfruta d’un plat de festa major preparat per l’excepcional cuinera, que comparteix els seus trucs per obtenir un resultat sublim.

Els tres xefs ofereixen uns útils recursos per transformar aquest humil plat estiuenc en una cosa superior.

Fa temps que la ‘burger’ va sortir del reducte de la cuina ràpida, i les carns maltractades i de segona, per assolir l’excel·lència.

Una de les postres més apreciades amb una recepta dissenyada en exclusiva per a ‘Cata mayor’.

El xef explica a Pau Arenós, en la segona temporada de ‘Cata mayor’, els trucs d’un clàssic de bar.


Primera temporada

Un dels ingredients més versàtils del món cuinats en una cassola amb galeres pel cuiner Marc Singla.

Eva Vila instrueix Pau Arenós en els talls, segons siguin formatges de pasta dura o de pasta tova i en els secrets d’aquestes elaboracions.

¿Amb o sense ceba? El xef Jordi Vilà descobreix per primera vegada les seves estratègies per aconseguir una truita perfecta.

Uns macarrons de cardenal celestials preparats per Carles Gaig. Un plat intens i saborosíssim per repetir i repetir.

El xef Carles Abellan presenta la tapa guanyadora del primer Concurs Nacional d’Ensaladilla Russa

El cuiner Paco Méndez rep Pau Arenós i l’ensenya a preparar les imprescindibles truites i què és el que fa tan especials els llegendaris tacos al pastor.

Es poden traduir com ‘tocar el cor’ i es refereix a una sèrie de petits mossos de menjar cantonès.

 ‘Cata mayor’ entra en un dels restaurants de Barcelona on més coneixement carni atresoren.

Pau Arenós busca el ‘nigiri’ perfecte al restaurant Koy Shunka, amb una estrella Michelin, que dirigeix l’‘itamae’ Hideki Matsuhisa

Masa de qualitat extrema amb biga i farina ecològica molta a la pedra, fermentació eterna i ingredients italians de qualitat. 

I pots també veure tots els vídeos de ‘Cata mayor’ al nostre canal de Youtube